Re: Je nutné podepsat nový vzor prohláše
Kde je to v původním formuláři zřejmé? Myslím tím to pořadí.
http://www.financnisprava.cz/cs/danove-tiskopisy/upozorneni-mf-k-tiskopisum/upozorneni-k-tiskopisum-2015-5455
děti "číslování"
takže záleží jen na rodičích v jakém pořadí a kdo si děti uplatní
- a do prohlášení se napíše dítě, r.č. a napč. když máte 3 děti tak každého si očíslujete a poznačíte zda si uplatňujete slevu a nebo ne
a na první dítě je jiný odpočet než na druhé - to muselo dát našim zákonodárcům práce než na tohle přisli
Re: děti "číslování"
Dobrý den, mohou se připojit s dotazem, jestli musí podepsat nové prohlášení zaměstnanec, který má dvě děti, ale neuplatňuje si slevu na dani, tu uplatní až v rámci DP, které si sám podává (vím, že má 2 děti, protože má exekuci a tak jsem se ho ptala z důvodu počtu vyživovaných osob.) Děkuji.
Dobrý den,
připojím se s dotazem, jak je to v tomto případě:
Matka 1 dítě, vdala se a má další dvě děti.Nejstarší dítě je jí svěřeno do péče/mám rozhodnutí soudu/. Na toto dítě uplatňuje slevu ona, na další dvě uplatňuje manžel/jejich otec/. Jak se u nich určuje pořadí?
V domácnostech, kde jsou "moje děti - tvoje děti - naše děti" se nejprve zapisují společné děti (= naše děti).
A hlavně nezapomenout ta čísla napsat dětem třeba na čelo - ať v tom není hokej i doma, když už to naši politici tak skvěle vymysleli. :-)) Hezký večer.
>>Dobrý den,
>>připojím se s dotazem, jak je to v tomto případě:
>>Matka 1 dítě, vdala se a má další dvě děti.Nejstarší
>>dítě je jí svěřeno do péče/mám rozhodnutí soudu/. Na
>>toto dítě uplatňuje slevu ona, na další dvě uplatňuje
>>manžel/jejich otec/. Jak se u nich určuje pořadí?
>V domácnostech, kde jsou "moje děti - tvoje děti -
>naše děti" se nejprve zapisují společné děti (= naše
>děti).
Dle mého názoru u manželů na pořadí nezáleží. Mohou klidně i na přeskáčku.
>A hlavně nezapomenout ta čísla napsat dětem třeba na
>čelo - ať v tom není hokej i doma, když už to naši
>politici tak skvěle vymysleli. :-)) Hezký večer.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 1. 2015 15:14
Dobrý den,
chci se zeptat, zda zaměstnanci, kteří mají děti, musí na rok 2015 POVINNĚ (!!!) podepsat nový vzor prohlášení poplatníka, nebo můžou podepsat i ten starý, jestliže je chtějí uplatňovat ve stejném pořadí.
Děkuji