Potvrzení zaměstnavatele druhého z pop.

• (neregistrovaný)

21. 1. 2015 21:36

Dobrý den, mám zaměstance, který si uplaňuje daňové zvýhodnění na dítě. Jeho manželka je na mateřské dovolené. Před mateřskou zaměstnaná byla a má smlouvu na dobu neurčitou. Mám po ní požadovat Potvrzení zaměstnavatele druhého z poplatníků pro uplatnění nároku na daň. zvýhodnění, i když je na mateřské? Děkuji za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 1. 2015 22:56

RenataH (neregistrovaný)

Re: Potvrzení zaměstnavatele druhého z p
      Ano, má zaměstnavatele, potvrzení potřebujete.

• 22. 1. 2015 7:00

js (neregistrovaný)

Dobré ráno, prosím, já se připojím s dotazem, takže pokud mám čestné prohlášení od manželky zaměstnance, která je na mateřské (rodičovské), že neuplatňuje daňové zvýhodnění, tak to nestačí??? Děkuji

• 22. 1. 2015 7:41

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

ZDP § 38l
      odstavec 3) Nárok na daňové zvýhodnění při stanovení záloh nebo daně prokazuje poplatník plátci daně
      c) jsou-li poplatníci vyživující děti v jedné společně hospodařící domácnosti zaměstnaní, potvrzením od zaměstnavatele druhého z poplatníků, ve kterém plátce daně uvede, na které děti druhý z poplatníků uplatňuje daňové zvýhodnění a v jaké výši,

• 22. 1. 2015 8:40

ikaf (neregistrovaný)

a co když mám potvrzení od zaměstnavatele z předchozích let, kde je napsáno, že neuplatňuje a potvrzení je platné do případné změny, také mám vyžadovat nové potvrzení? Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).