Re: dvě auto u OSVČ
A když má OSVČ bez zaměstnanců dvě auta (jedno do terénu a druhé na silnice), platí na ně silniční daň, může uplatňovat do výdajů
paušály po 4.000,- Kč na každé vozidlo (tedy bez vykazování jízd) i když vede daňovou evidenci - tedy výdaje ve skutečné výši? A pokud ne, kde se to dočtu? Díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 1. 2015 12:24
Dobrý den, jsem OSVČ stavební práce, doposud jsem pro podnikání používal klasické osobní auto kombi, která jsem jako nové zakoupil v roce 2010, vložil do podnikání a odepisoval. V letošním roce jsem si koupil větší auto - malou dodávku. Prosím o radu, mohu si ponechat obě auta v podnikání (nemám zaměstance, pracuji jako zedník), abych nemusel vracet DPH z odepsaného auta. Chtěl bych jedno auto dát do paušálních výdajů a na dodávku si uplatňovat výdaje v prokázané výši. Jen se obávám pohledu FU, že jako obyčejný zedník mám v podnikání dvě auta. Popravně i osobní auto chci používat dál k podnikání, např. když jezdím sepisovat smlouvy, obch. jednání - tak starší dodávkou bych své nové zákazníky spíš odradil ..... jak byste postupoval vy? děkuji za každičkou radu...... J.