Re: dohoda o pracovní činnosti-nemocensk
Denní vyměřovací základ se počítá z posledních 12 ukončených měsíců (pokud PP tak dlouho trval). Nastoupíte-li na nemocenskou v průběhu března, počítá se z období březen 2014 až únor 2015. Pokud onemocníte po skončení zaměstnání, bude se počítat jako kdybyste onemocněla v den následující po skončení PP. Tedy např. konec PP je 31.3., onemocníte 4.4., DVZ se spočítá z RO duben 2014 až březen 2015.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 1. 2015 12:55
dobrý den,
pracuji na dohodu o pracovní činnosti, která mně končí za dva měsíce. Teď jsem však na začátku těhotenství. Můžete mně prosím poradit, jak teď nejlépe postupovat? Zřejmě bych šla na nemocenskou, jelikož po skončení dohody mě už nikdo nezaměstná a mám i zdrav. problémy. Nevím však, jestli nastoupit na nemocenskou ještě v dohodě a nebo po skončení se nahlásit na úřad práce. Můžete mě prosím poradit?
Moc děkuji
Janka