Dodatečné přiznání dph 84 Kč

• (neregistrovaný)

25. 1. 2015 22:51

Ahoj odborníci :-)
    Předně hodně zdraví v nové m roce - to je nejdůležitější.

A teď dotaz: mám kvartální DPH. neboli teď v rámci přiznání 4.Q 2014 řeším detaily celého roku (pak už není kam ...).

No a teď jsem zjistil, že mi 26.9. a 27.9. 2014 přišly 2 e-maily, kterými mi mobilní operátor posílal 2 dobropisy k téže faktuře.
    Součet DPH na obou dobropisech je 84 Kč !!!

A dotaz: mám (musím) kvůli takhle nízké částce posílat 84 kč bankou a k tomu dodatečné přiznání DPH 3.Q 2014 ?

Přijde mi to šílené. Já jsem to loni prostě přehlédl a nezahrnul do DPH 3.Q.

Nestačí to prostě zapsat do systému s datem třeba 1.10.2014 a zahrnout to do DPH 4.Q 2014 ? Vím, že při zvýšení daňové povinnosti člověk musí termíny hlídat, zajtímco daň na vstupu může řešit až do 3 let ...

Není na to nějaké minimum jako u příjmovky ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 1. 2015 0:19

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: Dodatečné přiznání dph 84 Kč
      ZDPH § 104 odstavec 2)
      Zahrnete do DPH za 4.Q

• 26. 1. 2015 18:37

pítrs (neregistrovaný)

Děkuji ... a co s těmi 500,- Kč ? -viz :
      " ...(4) V případě, kdy daňový subjekt nepodá řádné daňové tvrzení nebo dodatečné daňové tvrzení, ačkoli měl tuto povinnost, a neučiní tak ani dodatečně po dobu, kdy možnost podat tato tvrzení trvá, použije se při výpočtu částky podle odstavce 1 nebo 2 stanovená horní hranice; výše pokuty za opožděné tvrzení daně v tomto případě činí vždy nejméně 500 Kč. (Tato novelizace nabývá účinnosti 1. ledna 2015.) ..."

• 26. 1. 2015 19:04

pítrs (neregistrovaný)

jinými slovy: když to zahrnu do 4.Q a nepodám tedy dodatečné DPH, mohu být naháněn jako osoba, co NEPODALA ? Pak by mi dle té citace mohli dát těch 500,- Kč ... Zatímco kdyby mne brali jako osobu, co PODALA POZDĚ dle odst.3, bylo by to do 200,- Kč
      a bylo by to v pohodě.
      "... (3) Pokuta za opožděné tvrzení daně vzniklá v důsledku pozdního podání řádného daňového tvrzení nebo dodatečného daňového tvrzení se nepředepíše a daňovému subjektu nevzniká povinnost ji uhradit, dosáhne-li její výše vypočtená podle odstavce 1 nebo 2 částku menší než 200 Kč. Pokud by částka vypočtená podle odstavce 1 nebo 2 byla nižší než 500 Kč, činí výše pokuty za opožděné tvrzení daně 500 Kč. (Tato novelizace nabývá účinnosti 1. ledna 2015.) ..."

Tak jak ? ten §250 je napsaný tak, že člověka vždycky dostanou ... :-(

• 27. 1. 2015 13:19

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

DŘ § 4
      http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1017052

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).