Re: zrušení ve zk. době + PN
Ještě se Vás tedy zeptám, paní Jasná - PN od 23.1.2015 + 14dní, můžeme ukončit nejpozději 5.2.2015? Nebo 6.2.2015? Moc děkuji.
Už jsme to dneska probrali a domluvili se na tom, že to musíme řešit prostě jinak - uznala jsem svoji chybu a je to "smazané"
Mohla bych se pak ještě zeptat, jak příště postupovat? Hned, jak se to dotyčnému řekne, dát mu podepsat papír, že zrušíme ve zk. době k tomu a tomu dni? Třeba ve středu řekneme, že v pátek skončí a on to může už ve středu podepsat? Jde mi o to, se tomu pro příště vyhnout.
V žádném případě to takto nedělejte. Vždy ten den, kterým chcete PP zrušit, ke konci směny (aby už nestihl zaběhnout k lékaři) předáte, necháte si podepsat, včetně času , kdy zaměstnanec podepsal a tím dnem končí. Protože když mu dopředu řeknete, že za 2 dny končí, tak vezměte jed na to, že hned omarodí a vy už v pátek z papíru můžete udělat leda vlaštovku.
Aha, tak takhle je to!! On totiž "vedoucí" přišel s tím, že je to povinen oznámit 3dny dopředu, tak proto se ptám..... Prý to tady tak bylo zvykem, že se to má hlásit ..... takže taková žádná povinnost není, chytnout ten den před koncem směny - napsat čas a datum podpisu a je to? All moc díky za pomoc. Nemít Vás tady, tak nevím...
to bylo kdysi, že se oznamovalo 3 dny předem, ale nikdy to nebylo povinností. No a když se zjistilo, že takřka každý ihned onemocněl, tak teď je nejlepší nic neříkat, na konci směny zavolat, předat zrušení, nechat podepsat i s datem a hodinou převzetí. Když nechce podepsat, vzít 2 svědky, ti podepísí rovněž s datem a hodinou, že nechtěl podepsat a je to!
Ještě jednou Vám moc a moc děkuji za všechny rady, opravdu mi to hrozně moc pomohlo!! Teď budu čekat buď na konec PN, nebo na 6.2.2015! Bude to asi ještě boj... Jak ji donutit to podepsat.... když přinese lístek na peníze,nebo ukončení den dopředu?
končí,
>>>>tak
>>>>vezměte jed na to, že hned omarodí a vy už v pátek z
>>>>papíru můžete udělat leda vlaštovku.
>>>Aha, tak takhle je to!! On totiž "vedoucí" přišel s
>>>tím, že je to povinen oznámit 3dny dopředu, tak proto
>>>se
>>>ptám..... Prý to tady tak bylo zvykem, že se to má
>>>hlásit ..... takže taková žádná povinnost není,
>>>chytnout
>>>ten den před koncem směny - napsat čas a datum
>>>podpisu
>>>a je to? All moc díky za pomoc. Nemít Vás tady, tak
>>>nevím...pr
>>
>>
>>to bylo kdysi, že se oznamovalo 3 dny předem, ale
>>nikdy to nebylo povinností. No a když se zjistilo, že
>>takřka každý ihned onemocněl, tak teď je nejlepší nic
>>neříkat, na konci směny zavolat, předat zrušení,
>>nechat
>>podepsat i s datem a hodinou převzetí. Když nechce
>>podepsat, vzít 2 svědky, ti podepísí rovněž s datem a
>>hodinou, že nechtěl podepsat a je to!
>Ještě jednou Vám moc a moc děkuji za všechny rady,
>opravdu mi to hrozně moc pomohlo!! Teď budu čekat buď na
>konec PN, nebo na 6.2.2015! Bude to asi ještě boj...
>Jak ji donutit to podepsat.... když přinese lístek na
>peníze,nebo ukončení den dopředu?
Pokud vyzdraví dřív než za 14 dní, o čemž silně pochybuji,tak hned ten den předáte zrušení PP, klidně ráno, vezměte pro jistotu 2 svědky a předat s datumem a hodinou převzetí. Pokud bude dále marodit, tak 15. den nemoci vzít svědky a zajet za ní domů a tam předat, pokud nebude chtít převzít, podepíší svědkové zase s datem a hodinou předávání s tím, že dotyčńá odmítla převzít.
Případnou dobu vycházek vám jako zaměstnavatelil je povinna oznámit takže by neměl být problém ji zastihnout doma. Pokud, ihned požádat OSSZ o provedení kontroly.
ještě prosím, paní Jasná
>>Dobré ráno při pondělku. Potřebuji radu a moc Vás
>>prosím o pomoc. Dne 23.1.2015 jsem dostala za úkol
>>zrušit
>>pracovní poměr ve zkušební době. Paní si přišla
>>podepsat papíry až dnes a mimo jiné mi vrazila do
>>ruky
>>neschopenku od 23.1.2015 se zaškrtnutou kolonkou úraz.
>>A já
>>si teď nevím rady - je zrušení pracovního poměru
>>platné? Nebo jak mám dál postupovat. Ještě se mi toto
>>nikdy
>>nestalo a má praxe nesahá až takto daleko. Moc Vám
>>děkuji za případné rady a názory.
>
>Bohužel. PP nemůžete zrušit v prvních 14 dnech prac.
>neschopnosti. Jelikož nemocenská byla vystavena dříve
>než bylo předání ukončení PP, k ukončení nedošlo.
Re: ještě prosím, paní Jasná
No ale to je jasně vaše chyba, přece je jasné, že paní se jen tak nepřijde pro vyhazov !!!! Jedna nechápu, jak mohla dnes podepsat s datem pátečním - už to je podvod a vy přece musíte předvídat, že pravděpodobně onemocní. Správně jste měla zvednout zadek a za paní zajít a přímo být u toho podepsání, včetně času, kdy zrušení PP převzala.
A to jste jí doufám, ještě řekla, že si má přijít podepsat papíry o skončení pracovního poměru ?
Re: PN od 23.1.2015
tak to jo, tak je to jasné. říkala jsem si, zda třeba nešla hned k lékaři s tím, že by jí neschopenku napsal zpětně od pátku. Pokud ji vystavil v pátek od pátku, tak jí v pondělí nelze zrušit PP, navíc k pátku. No jo no, nikdo nejsme neomylný a každému se nám někdy stane nějaký pracovní průšvih. Je dobře, že vám zaměstnavatel tu její náhradu nepřičte k úhradě. A poučila jste se. Mějte se
Re: ještě prosím, paní Jasná
Ano, vím, že je to moje chyba, měla jsem si to pohlídat. Zatím jsme toto opatření nemuseli aplikovat, pokaždé byla s lidmi domluva, většinou zjistili sami, že na tuto práci nemají a skončili, ale tato paní si nebyla ničeho vědoma, atd. Je to moje chyba, teď budu čekat na konec PN nebo na 14dní. Mohu poprosit o kontrolu těch datumů? Díky
Podobný případ:
25.2. zam-nec odpracoval směnu. Od ledna bylo ústně domluveno, že PP skončí ve zkušební době koncem února.
Ještě 25.2. večer zam-tel dojel k zam-nci domů předat zrušení PP. Zam-nec odmítl převzít (svěděk je).
26.2. do práce nepřišel, poštou přišla neschopenka - práce neschopen od 25.2., vystaveno 25.2. (skutečně vystaveno bylo až 26.2., doktor se "asi spletl").
Můžu odhlásit zam-nce 25.2. a neplatit náhradu v nemoci?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 1. 2015 6:56
Dobré ráno při pondělku. Potřebuji radu a moc Vás prosím o pomoc. Dne 23.1.2015 jsem dostala za úkol zrušit pracovní poměr ve zkušební době. Paní si přišla podepsat papíry až dnes a mimo jiné mi vrazila do ruky neschopenku od 23.1.2015 se zaškrtnutou kolonkou úraz. A já si teď nevím rady - je zrušení pracovního poměru platné? Nebo jak mám dál postupovat. Ještě se mi toto nikdy nestalo a má praxe nesahá až takto daleko. Moc Vám děkuji za případné rady a názory.