Re: Místní šetření FÚ
Ne máme řádné sídlo firmy kde provozujeme činnost pokud se to tak dá nazvat....firma je zapsána měsíc a fakturovat nemůžeme, protože nemáme tu registraci. Po vyplnění plno formulářů přijdou na šetření sídla firmy, PC , program atd .... Prý je to standartní postup u nově založených firem ale tak nějak si to v praxi neumím představit, že takto kontrolují každou.
Nějak mě nenapadá žádný důvod, proč by měli šetřit u jakékoliv firmy PC a program.
Že jsem tak zvědav, nemá ta firma zahraniční majitele? Setkal jsem se s těmito obštrukcemi při dobrovolné registraci k DPH, prý jestli firma opravdu "podniká", byť existovala 6 let, tržila a přiznání dávala. Chtěli podnikatelský záměr, odhady příjmů, výzva na dvě stránky ... odpověděli jsme, zaregistrovali nás.
Kdepak....majitelé jsou z ČR .... podnikatelský záměr je čistý ( klasicky přestup z fyzické osoby. ... Zodpověděli jsme plno otázek ve formuláři , kde byla mimojiné otázka.....V případě místního šetření v sídle spol. najdeme např. kancelář, provozovnu atd..... po tomto vyplnění se telefonicky ozvali, že přijdou na místní šetření sídla firmy. ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 1. 2015 13:44
Dobrý den,
ráda bych se zeptala jestli je standartní při založení nové firmy (s.r.o.) a následné dobrovolné registrace k DPH aby FÚ navrhl místní šetření nově založené firmy pro ověření sídla apod.
Děkuji za odpověď Jana A