OT daňové přiznání srážková daň

• (neregistrovaný)

26. 1. 2015 17:37

můžete mi prosím poradit, mám stálé zaměstnání, daň platím zálohově, mám zde podepsané prohlášení poplatníka daně na slevu na dani, jinak budu podávat daňové přiznání na finančním úřadě kvůli odečtu úroků z úvěru apod. v loňském roce jsem měla dohodu o provedení práce daněnou srážkovou daní, cca 800 měsíčně čistého. musím tuto již odvedenou srážkovou daň a tento příjem vykazovat v daňovém přiznání. píše se že za rok 2014 se může již odvedená srážková daň uvést - a u malých částtek příjmu se mi tato zaplacená daň vrátí, je to ale povinnost nebo jen možnost ? nebo když jsem jednou srážkovou daň zaplatila, už nemusím nikde tento příjem uvádět? je mojí povinností oznámit zaměstnavateli, že mám takto uzavřenou dohodu o provedení práce (na 700-800) měsíčně? díky za rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 1. 2015 18:32

RenataH (neregistrovaný)

Re: OT daňové přiznání srážková daň
      je to pouze možnost, nikoli povinnost, a jak píšete, při malých příjmech se i srážkovou daň někdy vyplatí uvést. Pokud vám ale vaše příjmy ze zaměstnání stačí k tomu, abyste z nich úrok z úvěru, příp. jiné nezdanitelné částky uplatnila, pak není třeba dávat do DP ještě příjem z dohody.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).