Re: Dodanění životního pojištění-část př
Řádné přiznání za rok 2013, pozdě podané
Pokud byste podala v termínu, tak byste i při dodanění celého původně uplatněného odpočtu nic neplatila, celou daň by Vám pokryla sleva na dani na poplatníka.
Pojišťovna nemůže tušit, jakou částku jste si odepsala ze základu daně z příjmů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 1. 2015 8:44
Prosím o radu. V roce 2009 jsem si založila živ.pojištění, za rok 2009,2010 uplatnila odpočet. 2011-2013 jsem byla na mateřské, nic jsem neuplatňovala. Koncem roku 2013 jsem ale pojištění rušila, část mi byla vyplacena a část převedena na novou smlouvu. Nyní jsem s hrůzou zjistila, že musím dodaňovat. Musím podat dodatečné přiznání za rok 2013 (kde nebude nic jiného, než dodanění) nebo můžu dát až do roku 2014, kde už mám i příjmy ze zaměstnání? Jak zjistím přesnou částku dodanění (musí mi pojišťovna vydat nějaké potvrzení při zrušení smlouvy, jakou částku mám dodanit? Když jsem za rok 2011-2013 nic neuplatňovala, bude mi FÚ věřit, jaké podklady mám k tomu dodat?