Re: děti vyživované, zletilé, po rozvodu
možná stačí, nevím, já jsem kontrolu od FÚ ještě neměla. Ale vzhledem k tomu, že u rozvedených potřebujete rozsudek - resp. doklad o svěření do péče, u vdaných potvrzení, že manžel neuplatňuje, jak jinak prokázat, že neuplatňuje manžel a že dítě bydlí s matkou ? Když oba čestně prohlásí, že bydlí spolu, snad to nikdo napadnout nemůže.
Takže jedno čestné prohlášení od matky v Prohlášení nestačí a je zcela na nic? Bez čestného prohlášení zletilého dítěte nemá matka nárok dostat daňové zvýhodnění na dítě u zaměstnavatele? Prosím kde tato podmínka je v zákonu uvedena?
já jsem napsala, že jsem to dokládala k prohlášení, matka s tím problém neměla a přinesla i ČP od zletilého dítěte, aby bylo jasno, s kým dítě žije. nejsem zastánce zbytečných papírů (například nepožaduji čestná prohlášení od manželek zaměstnanců, že neměly 68 tis), ale vím, že dítě opravdu žije (nebo aspoň žilo v době podpisu) s matkou
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 1. 2015 12:35
dobrý den, prosím o vaše rady, jestli vyžadujete v těchto případech potvrzení druhého poplatníka.
děkuji