Re: Střídání rodičů na rodičovské
Jedině se se zaměstnavatelem dohodnout na ukončení rodičovské dovolené, nastoupit zpět do práce, něco málo odpracovat a donést neschopenku. Ale o tom psala all - zaměstnavatel by platil prvních 14 dnů a pak sociálka nemocenskou. Podle by to bylo celkem nenapadnutelné případě, že by šlo o jinou nemoc, než z úrazu. Protože ten úraz už se Vám stal, Vy už práce neschopná jste, takže byste vlastně vůbec do práce jít nemohla. Kdyby se Vám stal ten úraz až po nástupu do práce, tak by to šlo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 1. 2015 13:00
Dobry den, prosim o radu jak nezustat bez prijmu.
Jsem na rodicovske a mela jsem uraz, ktery bude potreba lecit 2 az 3 mesice. Tudiz bude muse dite hlidat manzel. Jak to mame nejlepe udelat abychom nebyli bez penez.
Ted si manzel vybira OCR, ale co potom.
Je mozne, aby si sel zedne na den zazadat on o rodicovsky prispevek treba na 3 mesice ?
A co ja, kdyz jsem pozadala zamtele o RD az do tri let ditete. Je mozne to nejak prerusit a jit treba na ty 3 mesice na nemocenskou a pak zpet zase na RD ?
Prosim poradte jak to co nejlepe a nejrychleji resit. Dekuji