Re: DPH datová schránka
Pošlete to hned znovu přes datovku, oboje. Silnička má termín v pondělí 2.2. a u DPH snad financi uznají že jste poslala správně v těch 5-ti dnech "amnestie" od povinného data. A uvidíte, co se bude dít. Víc už udělat stejně nejde-a můžete říct, že jste chybu napravila. Hlavně klid, ať hodí kamenem, kdo neudělal někdy chybu a chyby dělají všichni ;-)a uřvanýho šéfa máme taky, někteří
Ano, SD a Přiznání k DPH pošlete ve formátu .xml znovu buď:
1. prostřednictvím DS
nebo
2. prostřednictvím EPO s ověřenou identitou podatele způsobem, kterým se lze přihlásit do DS.
A máte vůbec zpřístupněn přístup a umožněno oprávnění zasílat datové zprávy z DS? Nevím, co jste FO, PO,... Jestli není na vině i šéf?....
Takže, když znovu zašlu přiznání k DPH i SD ve tvaru .xml, budou považovat odeslání za splněno i bez pokuty, kterou uvádí?
A do přiznání mám opět uvést řádné? Jsme právě právnická osoba.
Nemám právě zpřístupněno oprávnění zasílát přes datovou schránku, ani ověřenou identitu přes EPO.
...
>Takže, když znovu zašlu přiznání k DPH i SD ve tvaru
>.xml, budou považovat odeslání za splněno i bez pokuty,
>kterou uvádí?
>A do přiznání mám opět uvést řádné? Jsme právě
>právnická osoba.
>Nemám právě zpřístupněno oprávnění zasílát přes
>datovou schránku, ani ověřenou identitu přes EPO.
Jak bude FÚ nakládat s pokutami? snad bude benevolentní, sami v tom neměli počátkem ledna úplně jasno.
řádné (ta předchozí nebyla vlastně dle platné legislativy podána)
Když nemáte zpřístupněno podat přes DS nebo přes EPO s ověřenou identitou, tak asi těžko přiznání ve formátu .xml podáte - podat musí, kdo oprávněn je.
Pak by to měl datovkou poslat ten, kdo má přístup přes datovku, zřejmě pan šéf. Pokud jste posílala jak říkáte přes EPO, pak jste je ve formátu XML musela podat, protože jinak by vám to přes EPO neprošlo. Bylo by dobré aby vám někdo z vedení udělil přístup nebo mu budete muset předádavat ( např.mejlem) tyto tiskopisy ve formátu xml a on je bude muset datovkou poslat. Těžko říct, jak to v té firmě mají nastaveno a těžko říct, zda právě tohle nebyly důvody, proč bývalá paní účetní odešla.
Pokud paní účetní neodešla v lednu 2015, tak Vás toto naučit nemohla. Je to "novinka" v Daňovém řádu od 1.1.2015.
Ale stačí se zde podívat do historie, nejste v tom zdaleka sama.
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1258173
V každém případě se zamyslete nad tím, co Vám napsala paní Daniela. Jste osoba oprávněná za společnost podepisovat a podávat daňová přiznání?
Jestli umíte správně číst, tak jsem psala, že paní odešla ze dne na den, protože se nepohodla se šéfem. Bohužel jsem to odnesla já. Dokonce mi přislíbila, že se na ní můžu kdykoliv obrátit, ale ode dne kdy odešla mi už nebere ani telefon.
Ano jsme společnost s ručením omezeným a máme povinnost zasílat přiznání, změny atd. pouze už jenom elektronicky. První co bylo jsem si přečetla diskuzi tady a samozřejmě hledala řešení i na netu. Jelikož nad tímto trávím už dva dny a práce mi stojí, myslela jsem, že najdu radu tady a ušetřím čas na práci, kterou tady zanechala předchozí účetní.
Děkuji za pochopení, ale jsem taky člověk, který chybuje a snaží se co nejrychleji napravit co způsobil. A nemám nabídnutý tak vysoký plat, abych si mohla dovolit zaplatit jenom tak 4000,- za pokutu.
Nepsala jste, kdy paní účetní odešla. Jestli v září, v listopadu či v prosinci. Vaše odpověď na můj příspěvek na mě působí velice negativně. Snažila jsem se Vás povzbudit. Schválně jsem Vás nasměrovala na dotaz paní Daniely ohledně oprávněnosti podpisovat přiznání za společnost, abyste pokutu nenechala na sobě.
>>>>>>Dobrý den,
>>>>>>
>>>>>>prosím vás o radu. Nastoupila jsem po škole do firmy,
>>>>>>kde mi bylo slíbeno zaškolení a předání práce účetní.
>>>>>>Bohužel paní účetní odešla ze dne na den, nic mi
>>>>>>nepředala a nezaškolila. Za prosinec jsem zpracovala
>>>>>>daňové
>>>>>>přiznání k DPH a zasla přes EPO. Dneska za mnou
>>>>>>přiběhl šéf, že mělo být to daňové přiznání k DPH i
>>>>>>silniční
>>>>>>daň zaslána přes datovou schránku. Jediné na co se
>>>>>>zmohl bylo, vynadat mi a ať to dám do pořádku nebo si
>>>>>>zaplatím pokutu ve výši Kč 2000,- za špatné podání.
>>>>>>Ale
>>>>>>že mě nikdo nepředal doklady, nechal mi tu nepořádek
>>>>>>a
>>>>>>vše udělej bez chyby to ho už nezajímá.
>>>>>>Proto vás prosím, jestli náhodou tu není někdo, aby
>>>>>>mi
>>>>>>pomohl napravit chybu. Vůbec nevím co dál.
>>>>>>Budu ráda za jakou koliv informaci.
>>>>>>Děkuji
>>>>>>Leňule
>>>>>
>>>>>Co jste zadala při odeslání zprávy?
>>>>>- nepodepisovat přiznání
>>>>>- Ověření identity přihlášením do datové schránky
>>>>>- Podepsat pomocí vybraného kvalifikovaného
>>>>>certifikátu
>>>>>
>>>>
>>>>Při odeslání zprávy jsem zadala nepodepisovat
>>>>přiznání, vytiskla potvrzení a zanesla na FÚ.
>>>
>>>Pokud paní účetní neodešla v lednu 2015, tak Vás toto
>>>naučit nemohla. Je to "novinka" v Daňovém řádu od
>>>1.1.2015.
>>>Ale stačí se zde podívat do historie, nejste v
>>>tom
>>>zdaleka
>>>sama.
>>>
>>>http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1258173
>>>
>>>V každém případě se zamyslete nad tím, co Vám napsala
>>>paní Daniela. Jste osoba oprávněná za společnost
>>>podepisovat a podávat daňová přiznání?
>>
>>mám taky tento problém, dnes jsem to řešila na FU a
>>tam mě řekli, že DPH posílat znovu nemám, ale
>>silničku
>>ano, ale nevím nevím,nejraději bych poslala znova i
>>DPH
>
>je to masakr, souhlasím s vámi a poslala bych i to DPH
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 1. 2015 16:36
Dobrý den,
prosím vás o radu. Nastoupila jsem po škole do firmy, kde mi bylo slíbeno zaškolení a předání práce účetní. Bohužel paní účetní odešla ze dne na den, nic mi nepředala a nezaškolila. Za prosinec jsem zpracovala daňové přiznání k DPH a zasla přes EPO. Dneska za mnou přiběhl šéf, že mělo být to daňové přiznání k DPH i silniční daň zaslána přes datovou schránku. Jediné na co se zmohl bylo, vynadat mi a ať to dám do pořádku nebo si zaplatím pokutu ve výši Kč 2000,- za špatné podání. Ale že mě nikdo nepředal doklady, nechal mi tu nepořádek a vše udělej bez chyby to ho už nezajímá.
Proto vás prosím, jestli náhodou tu není někdo, aby mi pomohl napravit chybu. Vůbec nevím co dál.
Budu ráda za jakou koliv informaci.
Děkuji
Leňule