Re: dítě a růžové prohlášení
>>Dobrý den,
>>prosím o radu, když má někdo dítě, tak chápu správně,
>>že mi můžou nastat dvě možnosti. Bud mu dám podepsat
>>na 2015 nové prohlášení a nebo nechám staré a na děti
>>dáme přílohu č.24?
Tuto možnost finanční správa nepřipouští
>>Nevím zda musí být něco extra pro všechny co mají
>>děti?
>>Děkuji
>
>Ještě dá se někde vzor 24 stáhnout? byla jsem pro něj
>na Fú a ve formulářích jsem ho nenašla. děkuji
Samozřejmě, stránky finanční správy jsou nám k dispozici
http://www.financnisprava.cz/assets/tiskopisy/5457_24.pdf?201501282250
Tz.že musí mít každý kdo má děti podepsaný nový typ formuláře?
jsem z toho zmatená, manžel uplatnuje na dítě a donesl domu nějaký růžový papír kde jsem vyplnila, že neuplatnuji slevu na dítě,.
Co já pamatuji, tak Prohlášení nebyla nikdy "volně" k dispozici, musíte si vyžádat v podatelně nebo u Vašeho správce a šetří s nimi. Nejdřív jsem vyzvedla pár kousků pro ty s dětmi a poté jsem zjistila, že je potřebuji pro všechny zaměstnance, protože nám končí 3-leté období. Nakonec jsem musela vyloudit na třech FÚ. Tím Vás chci upozornit, že nový vzor budete možná taky muset dát dalším zaměstnancům.
Zdravím
Karo, a co vyplnění formuláře "Potvrzení zaměstnavatele druhého z poplatníků pro uplatnění nároku na daňové zvýhodnění"?
Mělo by mi to přece korespondovat s dětmi uvedenými v růžovém prohlášení - tam je zam. zapíše a uvede, že neuplatňuje, na tyto děti mu dám pro manžela (manželku) potvrzení.
Na našem FÚ prý říkali, že musí být nový vzor u všech zaměstnanců, co mají děti - chápala bych to tedy tak, že u všech dětí, které mohou být uplatňovány (u dospělých pracujících bych to nevyžadovala).
Myslím, že to chápete nesprávně a že i v chápání finančních úřadů jsou rozdíly. Nevidím jediný důvod, proč by mně měl zaměstnanec do prohlášení vypisovat své děti, když neuplatňuje ani jedno z nich. Já mu pouze vystavil potvrzení, že děti neuplatňuje - vypisují je jmenovitě tak, jak mi je sdělí, ale prý stačí pouze napsat, že neuplatňuje žádné dítě. Ale rozhodně je nevypisuje do prohlášení. Jiná situace nastane, když si některé z vyživovaných dětí uplatní a některé ne. Pak musí do prohlášení vypsat všechny, ty uplatňované s číslem a u těch neuplatňovaných uvede N. A to pak zase porovnal s potvrzením od manželky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 1. 2015 22:07
Dobrý den,
prosím o radu, když má někdo dítě, tak chápu správně, že mi můžou nastat dvě možnosti. Bud mu dám podepsat na 2015 nové prohlášení a nebo nechám staré a na děti dáme přílohu č.24?
Nevím zda musí být něco extra pro všechny co mají děti?
Děkuji