Dovolená nárok při skončení PP

• (neregistrovaný)

29. 1. 2015 7:38

Dobré ráno, prosím o rady - nějak jsem už celá gumová a vůbec mi to nepřemýšlí. Zam-ec zrušení PP ve zk. době k 30.1.2015 (chce on sám skončit) jak je to s dovolenou? PP od 3.11.2014, náš nárok je 20 dní ročně. Z minulého roku má 1,5 dne dovolené. Ale co rok 2015, když končí 30.1.2015?
    A ještě jedna záludná otázka - v personalistice ještě pořád tápu a nacházím nové věci k učení - zam-ec mi dal ZL při nástupu - ten mu musím teď vrátit, nebo si ho nechám a dám mu ten náš? Nebo kde bych našla nějaké info? Moc Vám děkuji za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 1. 2015 7:42

Líba (neregistrovaný)

Re: Dovolená nárok při skončení PP
      Leden má 22 dnů, nárok je za každých 21 dnů 1/12, tak záleží na tom, jestli nebyl např. nemocný.

Zápočtový list mu vystavíte nový a uvedete tam exekuce přepsané z předešlého ZL ve stejném pořadí.

• 29. 1. 2015 7:52

Petra M (neregistrovaný)

Zaměstnance má za každý odpracovaný měsíc nárok na 1/12 dovolené, ve Vašem případě je to tedy 1,67 dne za každý odpracovaný měsíc (mě osobně vše počítá program). Což se týká zápočtového listu ten z minulého zaměstnání si ponechte v jeho kartě a dejte mu Váš ZL. Jinak doporučuji koupit si knížku Abeceda mzdové účetní - teď někdy by měla vyjít nová pro rok 2015.

• 29. 1. 2015 7:54

Líba (neregistrovaný)

Za každý odpracovaný měsíc, ale jen v případě, že odpracuje 60 dní v roce. 1,67 = 1,5 dne

• 29. 1. 2015 8:00

Kisska (neregistrovaný)

Děvčátka, moc Vám děkuji, jste zlaté - nevím, co bych si bez Vás všech tady počala - je to super se mít na koho obrátit, ještě když jste na všechno sama a občas potřebujete tu druhou půlku k nakopnutí :-) Jo a díky za tip na knížku, určitě si ji koupím!!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).