Okamžité zrušení prac. poměru-pomoc

• (neregistrovaný)

1. 2. 2015 14:22

Dobrý den, prosím Vás, dle mého názoru jsem obdržela neoprávněně okamžitjé zrušení prac. poměru z důvodu, že jsem prý nebyla v DPN doma. Já však doma byla a ihned jsem zareagovala §69 zP, že s okamžitým zrušením nesouhlasím a trvám na tom, aby mě nadále zaměstnávali, ale stejně mi poslali zápočťák a vůbec mě nenechali nic obhájit. Musím tedy k právníkovi. Chci se tedy zeptat, zda mám nějaký nárok na proplacení právníka z jejich strany, když by oni na základě jeho výzvy od tohoto okamžitého zrušení odstoupili, ještě než by začal nějaký soud. Mám totiž i svědky, že jsem byla doma, protože jsem v tu dobu měla doma akorát návštěvu. Dle mého tu u mě vůbec nebyli a jen to sehráli, aby se mě zbavili. Kvůli nim, ale teď budu muset platit nějakého právníka a to víte, že to není žádná levná záležitost. Pomůžete prosím někdo? Poradíte?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 2. 2015 16:25

dann (neregistrovaný)

Re: Okamžité zrušení prac. poměru-pomoc
      Ale proč to sem píšete pořád dokola ? Pája (právník) vám už , tuším v pátek napsal odpověď, nic jiného vám asi nikdo neporadí. Rozhodovat může pouze soud a ten také určí, zda případně budete mít nárok na náhradu vynaložených nákladů. Ale o návštěvě jste v předchozích dotazech nepsala nic. Oni vám napsali v kolik hodin byli na kontrole ?

• 1. 2. 2015 19:46

Evženie22 (neregistrovaný)

Re: Okamžité zrušení prac. poměru-pomoc
      No někdy přeci stačí, když právník napíše, že se o věc zajímá a zaměstnavatel a nebo i někdo jiný to stáhne.
      Ano měla jsem v tu dobu návštěvu a napsali i přesný čas. Mám i dokonce v tu dobu odeslaný email, asi 1/2 hod. od té doby, co tu jako byli a kdybych tady nebyla, tak bych nestihla dojít domů, převléknout se a ještě napsat email někomu, u toho se přeci taky musí přemýšlet. Je to prostě sprosťárna. Tak snad tyhle důkazy by mohly svědčit o tom, že jsem doma byla. Proto mě zajímá jestli by soud v případě, kdyby jako na ten dopis zaměstnavatel reagoval, že by se mnou ukončil prac. poměr. normálně mi pak toho právníka proplatil, když to bylo z neoprávněných důvodů. A nerozčilujte se na mě, že se ptám znovu, ptám se přeci zase na jinou věc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).