Re: Silniční daň - zrušení evidence vozi
Dosud ne, mám v plánu nyní, abych nemusel za rok 2015 opět odevzdávat nulové přiznání. Jen bohužel nevím jak dořešit rok 2014. Auto již v té době nebylo, bylo sešrotováno, já nevyužíval osobní auto k práci, tudíž mi nevzniká povinnost platit zálohy. Napsat SPZ již neexistujícího auta?? To by zřejmě nešlo..
Re: Silniční daň - zrušení evidence vozi
Moc Vám děkuji za navedení... čtu si: (5) Nevznikla-li daňovému subjektu ve zdaňovacím období daňová povinnost k dani, ke které je registrován, sdělí tuto skutečnost správci daně ve lhůtě pro podání daňového přiznání nebo vyúčtování. (Tato novelizace nabývá účinnosti 1. ledna 2015.)
Tudíž stačí písemné sdělení na FU?? Jste laskavá
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 2. 2015 15:16
Dobrý den,
prosím o radu. Do konce roku 2013 jsem platil zálohy na silniční daň na vozidlo sloužící k mému podnikání. Na konci roku 2013 auto dosloužilo a bylo vyřazeno z evidence. Pokud bych chtěl zařadit jiné auto pro tyto účely je nutné nahlásit na FÚ novou SPZ??
Děkuji Vám.