Re: Roční zúčtování-myslím si to správně
Děkuji za odpovědi.Prosím ještě jedna věc.Manžel si na mne slevu na manželku ale uplatnit může.Nepřesahuji limit příjem 68.000 Kč.Je to správně?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 2. 2015 17:35
Dobrý den,mám prosbu.Můžete mi prosím potvrdit či vyvrátit?
Jsem na ÚP po celý rok.Od 1.4.2014 mám DPP ale měsíčně jen do částky,aby mě nevyřadily z evidence.Tzn za rok 2014 mám příjem cca22.000Kč.Podepsané prohlášení a daň zálohovou.Má význam žádat o roční zúčtování daně?Na děti si slevu ani asi nemohu s ohledem na mojí výši příjmu(jiný nemám)uplatnit,že? A různé odpočitatelné položky jako pojištění a úroky ze stavebního spoření na bydlení asi je také zbytečné uplatňovat,protože i tak je daň nula,protože mi jí pokryje sleva na poplatníka,takže není z čeho odečítat.Takže při nastudování zdejších diskusí jsem došla k názoru,že žádat o roční zúčtování ani nemusím,protože mi vlastně není co zúčtovat a vracet na daních.Je to tak prosím ? Děkuji.Snažím se proniknou do daňových tajemností,které mě ovlivňují.