Re: Opravné položky v insolvenčním řízen
Alli moc děkuji, §8 odst.1 čtu už asi hodinu stále dokola, našla jsem si k tomu i historii této diskuze. Některým formulacím plně nerozumím. Snad jsem pochopila správně, že stačí, že máme pohledávky přihlášené ve lhůtě. Jedna z těch pohledávek ještě není po splatnosti,ale myslím, že to by nemělo mít vliv.
Prosím, mohla byste mi napsat v čem by mohl být problém?
Dobrý den paní Alli, tak jsem nakonec našla skvělý článek od Ing. Pilařové "Pohledávky - opravné položky konkursní (insolvenční)" Našla jsem tak odpovědi na všechny moje pochybnosti. Mám velkou radost. Paní Alli, ještě jednou děkuji za všechny vaše rady, jsou k nezaplacení. Velmi si toho vážím. Přeji pěkný, snad i sluníčkový den. Hanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 2. 2015 13:03
Dobrý den, s.r.o. má pohledávky v insolvenčním řízení v celkové výši 1.550 tis. Pohledávky vznikly během roku 2013-2014. Všechny byly v roce 2014 přihlášené ve lhůtě. Mohu vytvořit 100% opravné položky podle § 8 ZoP? Přijde mi to až neskutečné, že bychom je mohli odepsat všechny najednou. Bojím se, abych něco nepřehlédla. Prosím mohli byste mi poradit? Předem moc děkuji.