Sleva na děti

• (neregistrovaný)

3. 2. 2015 14:13

Dobrý den, zaměstnanec uplatňuje slevu na děti - vyplní si je do prohlášení. Můžu mu slevu za leden dát i pokud do 15.2.15 nedonese potvrzení od manželky z práce, že ona slevu neuplatńuje?

Co by se stalo v případě, že potvrzení od manželky bude mít datum vystavení např. až 20.2 - bude mít slevu i v lednu (když neprokázal do termínu 15.2) že manželka slevu neuplatňuje?
    Jak se v tomto případě postupuje.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 2. 2015 21:51

I.M.L. (neregistrovaný)

Re: sleva na děti
      Dobrý večer!
      Já bych zvýhodnění za leden neuplatnila - však o ni koneckonců nepřijde, zúčtuje se mu pak v ročním zúčtování nebo v daň.přiznání za rok 2015.
      Nechci být "pedant", ale bohužel jde o vlastní zkušenost - uplatila jsem s tím, že zaměstnanec dodá potvrzení o studiu zletilého syna později. Protože jsem věděla, že syn skutečně studuje, slevu jsme uplatnila (nejsem přece nelida, když syn vysokoškolák jezdí domů jednou za měsíc) a pak ejhle, zjistilo se, že syn studuje na škole, kde není možné slevu na dítě při studiu na této škole uplatnit, takže potvrzení pro účel daň. zvýhodnění nedostal. A už jsem opravovala 3 měsíce mezd pozpátku.

• 3. 2. 2015 22:23

v.e.n.d.y.

Re: sleva na děti
      Ten zaměstnanec nastoupil v lednu do zaměstnání? Pokud ne, a požádal o slevu v lednu, pak začnete uplatňovat slevu od dalšího měsíce, tedy od února. Pokud budete mít v ruce všechny potřebné doklady.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).