Re: sleva na děti
Dobrý večer!
Já bych zvýhodnění za leden neuplatnila - však o ni koneckonců nepřijde, zúčtuje se mu pak v ročním zúčtování nebo v daň.přiznání za rok 2015.
Nechci být "pedant", ale bohužel jde o vlastní zkušenost - uplatila jsem s tím, že zaměstnanec dodá potvrzení o studiu zletilého syna později. Protože jsem věděla, že syn skutečně studuje, slevu jsme uplatnila (nejsem přece nelida, když syn vysokoškolák jezdí domů jednou za měsíc) a pak ejhle, zjistilo se, že syn studuje na škole, kde není možné slevu na dítě při studiu na této škole uplatnit, takže potvrzení pro účel daň. zvýhodnění nedostal. A už jsem opravovala 3 měsíce mezd pozpátku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 2. 2015 14:13
Dobrý den, zaměstnanec uplatňuje slevu na děti - vyplní si je do prohlášení. Můžu mu slevu za leden dát i pokud do 15.2.15 nedonese potvrzení od manželky z práce, že ona slevu neuplatńuje?
Co by se stalo v případě, že potvrzení od manželky bude mít datum vystavení např. až 20.2 - bude mít slevu i v lednu (když neprokázal do termínu 15.2) že manželka slevu neuplatňuje?
Jak se v tomto případě postupuje.
Děkuji