Re: daň z nemovitosti - 3X datum
daň z nemovitostí se podává "na" rok 2015... předpokládám, že jste vlastníkem bytu a ne domu, takže uvedete jednotku R - byt, garáž pak V (máte-li jen parkovací stání v hromadných garážích, tak uvádíte celkovou plochu garáže a pak svůj podíl na té celkové ploše odpovídající parkovacímu stání); koeficient je buď 1,2 nebo 1,22 - 1,22 se uvede, pokud je součástí jednotky pozemek přesahující zastavěnou plochu nebo je-li s jednotkou užíván pozemek/pozemky ve spoluvlastnictví všech vlastníků jednotek v domě užívaný/é společně s těmito jednotkami; rok stavby na výpočet vliv nemá
Re: daň z nemovitosti - 3X datum
Děkuji za reakci. Je to přesně tak, jak píšete. Dnes ráno mi to ale nedalo a brnknul jsem na FÚ - slovo dalo slovo a tak jsem tam osobně zašel a vše je již vyřízíno. Děkuji ale i přesto za snahu!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 2. 2015 19:08
Mám tu zápis do KN proveden z 21.1.2015, právní moc 16.12.2014 a právní účinky zápisu z 29.12.2014 .... podávám daň. přiznání za r. 2014 nebo 2015? Navíc mě zneklidňuje pojem nadzemní podlaží - jedná se o dům 16-ti SVJ a můj byt je ve 3.-tím podlaží, dům má ale tato podlaží celkem 4. Vztahuje se tato zvýšená sazba 0,75 KČ na počet všech NP v domě a nebo jen do toho mého t.j. 3.-tího? Pro byt vyplním III.oddíl - daň H a pro garáž v přízemí pak extra list daň V ( koeficient asi 1,2 - řádka 310). A otázka na závěr - má nějaký vliv na výpočet rok stavby - zde 2007?
Díky za info!