Re: Platba faktury na soukromý účet
Takže zpronevěra firemních peněz v přímém přenosu?
Já v tom tedy žádný problém nevidím... peníze dorazí na soukromý účet a pokladnou se vrátí do firmy.. případně je možné je zase z toho účtu přeposlat na účet firmy (až bude fungovat)... V čem by měl být problém? Podle mě by byl jen v případě, že by úhrada došla na soukromý účet, tam zůstala a v účetnictví by byla dál pohledávka...
Ano takto jsme to také brali, ale spíš šlo o to, že paní účetní zde upozornily na možné vyvedení peněz z firmy. Kdyby šlo o větší peníze, tak bychom si tohle samozřejmě neriskli, protože mě to také napadlo. Nebo pak jedině převést peníze z účtu na firemní v té samé částce jak přišly. Tak by to bylo si myslím prokázané. Ale nakonec jsme se rozhodli nekomplikovat to kvůli 800 a nepřidělávat si problémy. Odběratel souhlasil s vystavení fa na úhradu v hotovosti. Děkuji všem a pěkný den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 2. 2015 13:39
Pěkné odpoledne,
máme potíže s firemním účtem. Můžeme vystavit fa s účtem manželky jednatele? Jinak nám ji neuhradí. Jedná se jen o malou částku. Byl by to velký problém např. pro fú? Děkuji