Re: s.ro. zmocní FO - musí elektronicky?
1. Datová schránka je povinně zřizena pro právnické osoby zapsané v OR. U s.r.o. má automaticky datovou schránku zřízen každý jednatel ("pokud jste jednatelem s.r.o. a myslíte si, že nemáte datovou schránku zřízenou, pak vězte, že ji máte a je plně funkční)".
2. A když máte zřízenou DS, pak máte povinnost s FÚ komunikovat jen elektronicky. Papírově pod pokutou 2.000 Kč za každé takovéto nesprávné podání.
3. Proč se bráníte el. posílání? DS šetří váš čas i peníze.
4. Máte automaticky zřízenou i DIS. Jen si musíte el. poslat Přihlášku k nahlížení do DIS (Daňová informační schránka).
Jen doplním Danielu.
Není z toho úniku. Pokud má daňový subjekt nebo zástupce s příslušnou plnou mocí) datovou schránku musí posílat podání elektronicky.
Vyjímka je pouze u "neformulářových podání", tedy těch písemností, které nemají k tomu určený formulář.
řešila jsem právě obrat, že "pokud má s.r.o. nebo zástupce datovou schránku" - a taky se přikláním k variantě, že i přesto, že zástupce ji nemá, tak je s.r.o. povinna podávat podání elektronicky....nejde to takto obejít, byl to jen teoretický dotaz, děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 2. 2015 14:32
Dobrý den, prosím, já už jsem se do toho tak zamotala - když s.r.o. udělí generální plnou moc fyzické osobě a ta nemá zřízenou datovou schránku - nemusí tedy podávat elektronicky na FÚ? dá se to takto obejít? děkuji