Exekuce srážkou ze mzdy

• (neregistrovaný)

5. 2. 2015 8:08

Dobrý den,
    prosím o radu. Přebírám od ledna účetnictví a nyní jsem při zpracování mezd zjistila, že předchozí účetní počítala zaměstnancům srážku exekucí každý měsíc stejnou částkou bez ohledu na výši čistého příjmu - je to možné nebo se musí přepočítávat každý měsíc dle čistého příjmu.
    A potom prosím ještě o jednu radu - zaměstnanec má jednu přednostní a jednu nepřednostní exekuci, ty se sráží. Nyní přišla další nepřednostní exekuce - tu budu srážet až po zaplacení té první nepřednostní? Předem děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 2. 2015 8:14

jasná. (neregistrovaný)

Re: Exekuce srážkou ze mzdy
      >Dobrý den,
      >prosím o radu. Přebírám od ledna účetnictví a nyní
      >jsem při zpracování mezd zjistila, že předchozí účetní
      >počítala zaměstnancům srážku exekucí každý měsíc stejnou
      >částkou bez ohledu na výši čistého příjmu - je to
      >možné nebo se musí přepočítávat každý měsíc dle čistého
      >příjmu.
      Musí se přepočítávat každý měsíc podle aktuální výše čisté mzdy v daném měsíci.

>A potom prosím ještě o jednu radu - zaměstnanec má
      >jednu přednostní a jednu nepřednostní exekuci, ty se
      >sráží. Nyní přišla další nepřednostní exekuce - tu budu
      >srážet až po zaplacení té první nepřednostní?
      Napište přesné datum doruční všech exekucí prvnímu plátci, podle toho určíme zda je správně stanovené pořadí.

• 5. 2. 2015 8:59

IvaJ (neregistrovaný)

Děkuji moc.
      Ta přednostní a 1. nepřednostní jsou tam už někdy od roku 2013 a strhávala jim stále stejnou částku. Ta 2. nepřednostní přišla 19.1.2015.

• 5. 2. 2015 9:17

jasná. (neregistrovaný)

Druhou nepřednostní teď nebudete srážet, bude čekat v pořadí. Chtěla jsem vám zkontrolovat, zda je správné, že srážíte na přednostní i nepřednostní exekuci současně, ale to byste musela napsat PŘESNÉ datum kdy byly obě doručeny.

• 5. 2. 2015 9:31

IvaJ (neregistrovaný)

Děkuji Vám moc, já dnes nejsem v té firmě, ale jakmile zjistím přesné datumy, ještě jednou bych Vás požádala, pokud budete tak hodná a překontrolujete mi to. Přeji Vám pěkný den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).