Re: Exekuce srážkou ze mzdy
>Dobrý den,
>prosím o radu. Přebírám od ledna účetnictví a nyní
>jsem při zpracování mezd zjistila, že předchozí účetní
>počítala zaměstnancům srážku exekucí každý měsíc stejnou
>částkou bez ohledu na výši čistého příjmu - je to
>možné nebo se musí přepočítávat každý měsíc dle čistého
>příjmu.
Musí se přepočítávat každý měsíc podle aktuální výše čisté mzdy v daném měsíci.
>A potom prosím ještě o jednu radu - zaměstnanec má
>jednu přednostní a jednu nepřednostní exekuci, ty se
>sráží. Nyní přišla další nepřednostní exekuce - tu budu
>srážet až po zaplacení té první nepřednostní?
Napište přesné datum doruční všech exekucí prvnímu plátci, podle toho určíme zda je správně stanovené pořadí.
Re: Exekuce srážkou ze mzdy
Druhou nepřednostní teď nebudete srážet, bude čekat v pořadí. Chtěla jsem vám zkontrolovat, zda je správné, že srážíte na přednostní i nepřednostní exekuci současně, ale to byste musela napsat PŘESNÉ datum kdy byly obě doručeny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 2. 2015 8:08
Dobrý den,
prosím o radu. Přebírám od ledna účetnictví a nyní jsem při zpracování mezd zjistila, že předchozí účetní počítala zaměstnancům srážku exekucí každý měsíc stejnou částkou bez ohledu na výši čistého příjmu - je to možné nebo se musí přepočítávat každý měsíc dle čistého příjmu.
A potom prosím ještě o jednu radu - zaměstnanec má jednu přednostní a jednu nepřednostní exekuci, ty se sráží. Nyní přišla další nepřednostní exekuce - tu budu srážet až po zaplacení té první nepřednostní? Předem děkuji za odpověď.