Re: DPN a PP na dobru určitou !!!
Pracovní poměr skončil dnem, který je uvedený v pracovní smlouvě. Okolnost, že je zaměstnanec v pracovní neschopnosti, na tom nic nemění. Měla se nahlásit na své zdravotní pojištovně jako osoba, za kterou po dobu DPN hradí zdravotní pojištění stát (doporučuji v tomto spolupracovat se mzdovou účtárnou)
>>Dobrý den,
>>
>>prosím radu či konzultaci. Mamka je od 5.11 na DPN a
>>stále jí DPN trvá a ještě asi několik měsíců trvat
>>bude. Ale v prosinci jí skončila pracovní smlouva na
>>dobu
>>určitou. Nic nového nepodepisovala. Co teď? trvá jí
>>dále pracovní poměr? Je ukončen i když je na DPN?
>>Prosím
>>o názory. S tímto jsem se ještě já osobně nesetkala.
>>Děkuji mnohokrát za Vaše odpovědi.
>
>Pracovní poměr skončil dnem, který je uvedený v
>pracovní smlouvě. Okolnost, že je zaměstnanec v pracovní
>neschopnosti, na tom nic nemění. Měla se nahlásit na své
>zdravotní pojištovně jako osoba, za kterou po dobu DPN
>hradí zdravotní pojištění stát (doporučuji v tomto
>spolupracovat se mzdovou účtárnou)
Děkuji moc za odpovědi. Myslím že se na ZP nehlásila jelikož je většinu hospitalizovaná (uraz krční páteře a hlavy). Nevím jestli to hlásila mzdová, ale asi ne. Soudím tedy, že by bylo asi vhodné se evidovat na ÚP nebo až po skončení DPN? Díky zkušenější kolegyně
>
Tu ZP zkuste kontaktovat, možná jim bude stačit ofocená eschopenka, někde chtějí potvrzení OSSZ, že jsou dávky skutečně vypláceny. Taky by bylo dobré od mzdové vyžádat potvrzení o zdanitelných příjmech, jestli platila v průběhu roku nějaké daně, mohlo by se jí něco vrátit, když si podá DP. Podepsat prohlášení poplatníka a požádat o RZD asi včas nezvládne (do 16.2).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 2. 2015 11:01
Dobrý den,
prosím radu či konzultaci. Mamka je od 5.11 na DPN a stále jí DPN trvá a ještě asi několik měsíců trvat bude. Ale v prosinci jí skončila pracovní smlouva na dobu určitou. Nic nového nepodepisovala. Co teď? trvá jí dále pracovní poměr? Je ukončen i když je na DPN? Prosím o názory. S tímto jsem se ještě já osobně nesetkala. Děkuji mnohokrát za Vaše odpovědi.