Účetnictví a uplatňování výdajů %

• (neregistrovaný)

9. 2. 2015 10:24

Přeji hezký den, prosím o konzultaci

Z čeho bude uplatňovat poplatník, vedoucí účetnictví výdaje procentem z příjmů v roce 2014 a 2015?

Do konce roku 2013 v pohodě z příjmů.

Ale v roce 2014 při novém znění § 23 odstavec 1) ?
    (1) Základem daně je rozdíl, o který příjmy, s výjimkou příjmů, které nejsou předmětem daně, a příjmů osvobozených od daně, převyšují výdaje (náklady), a to při respektování jejich věcné a časové souvislosti v daném zdaňovacím období, s tím, že u poplatníka, který je účetní jednotkou, jsou těmito příjmy jeho výnosy a těmito výdaji jeho náklady; rozdíl se upraví podle tohoto zákona.

A od roku 2015 při novém § 21h ?
    Vztah k účetním předpisům
    U poplatníka, který je účetní jednotkou, jsou příjmy jeho výnosy podle právních předpisů upravujících účetnictví a výdaji jeho náklady podle právních předpisů upravujících účetnictví, s výjimkou poplatníků, kteří účtují v soustavě jednoduchého účetnictví.

Pročetla jsem důvodové zprávy k novelám ZDP, prošla jsem články, že by se uvedené §§ měly týkat nerealizovaných kurzových rozdílů, našla na netu názor daň.poradkyně ing. Pilařové.
    http://www.ucetni-portal.cz/pausalni-vydaje-u-podvojneho-ucetnictvi-fo-463-d.html

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 2. 2015 11:05

mirka..p (neregistrovaný)

Re: Účetnictví a uplatňování výdajů %
      Tak to jsem tedy žádostiva, jak toto dopadne...jsou v tom daňovém zákoně samé nejasnosti :o(. Mám klienta, co povinně musel začít vést účetnictví kvůli FVE a uplatňuje výdaje %.....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).