Sleva na dítě - student VŠ a zaměstnání

• (neregistrovaný)

9. 2. 2015 14:31

Kdy naposled může rodič uplatnit slevu na dítě - student VŠ, status studenta má do srpna 2015, ale od března 2015 bude pracovat na HPP? Od září chce studovat jinou školu při zaměstnání dálkově. Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 2. 2015 14:37

Líba (neregistrovaný)

Re: sleva na dítě - student VŠ a zaměstn
      Kdy budou státnice na škole, kterou teď studuje? Pracovní poměr se sleduje jen v měsíci po řádném ukončení studia, jinak není důležitý.

• 10. 2. 2015 13:07

jasu (neregistrovaný)

V lednu udělal nutné zkoušky, tím by měl být evidován jako student do srpna 2015. Je v 1.ročníku a dál už docházet nebude, takže řádně neukončí..

• 10. 2. 2015 17:03

Líba (neregistrovaný)

Postoupil do druhého semestru a dál se účastnit nebude. No, to nevím, jestli bude v takovém příadě studentem až do konce druhého semestru. S tím zkušenosti nemám, mám pocit, že studenti museli nějaké povinnosti průběžně plnit, aby nebyli vyloučeni. Asi bych na vašem místě tohle řešila až v RZD, protože neoprávněně upatněné zvýhodnění se doadatečně špatně vrací.

Obecně, pokud od ukončení jedné školy do 3 měsíců nastoupí do jiné školy, považuje se za studenta nepřetržitě.

• 11. 2. 2015 7:32

jasu (neregistrovaný)

Máte pravdu, nechám to na RZD. Předpokládám, že pošlou nějaký dopis ze školy o ukončení nebo vyloučení ze studia, to by asi bylo rozhodující. Potřebovala jsem hlavně zjistit vliv HPP na slevu na studenta. Moc jste mi pomohla. Díky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).