Skladová evidence

• (neregistrovaný)

10. 2. 2015 15:19

Dobrý den, můžete mi prosím pomoci s objasněním vedení skladové evidence? Jaký je postup, jak se provádí, jestli je na to nějaký formulář....
    Prodávám zboží a také provádím práce. Pokud použiji cokoliv k pracem, za které fakturuji, pak se jedná o materiál a musím přiřadit k zakázce, pokud něco nakoupím za účelem prodeje, pak se jedná o zboží a k tomu je nutné vést skladovou evidenci, je to tak? Jde mi o to, co bude chtít při případné kontrole doložit FÚ. Do této doby jsem provedl na konci roku kontrolu na skladě, zapsal zboží a to jsme zaúčtovali na 132 (vedu účetnictví a sklady zp.B), chtěl bych to mít v pořádku a mít založené vše tak, aby kontroloři neměli námitky.
    Děkuji za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 2. 2015 19:10

v.e.n.d.y.

Re: skladová evidence
      Ve zkratce, i při způsobu B byste měl vést skladové karty a zapisovat na ně nákup (příjem) a výdej materiálu. Výdej pak rozlišovat, zda byl použit do Vašich zakázek a nebo prodán jako zboží.Existují jednoduché softwary, které toto umí a značně zjednodušují evidenci i inventury. Na konci roku uděláte fyzické inventury a porovnáte je se stavy na kartách. Fyzický stav pak zaúčtujete jako zboží na skladě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).