Re: skladová evidence
Ve zkratce, i při způsobu B byste měl vést skladové karty a zapisovat na ně nákup (příjem) a výdej materiálu. Výdej pak rozlišovat, zda byl použit do Vašich zakázek a nebo prodán jako zboží.Existují jednoduché softwary, které toto umí a značně zjednodušují evidenci i inventury. Na konci roku uděláte fyzické inventury a porovnáte je se stavy na kartách. Fyzický stav pak zaúčtujete jako zboží na skladě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 2. 2015 15:19
Dobrý den, můžete mi prosím pomoci s objasněním vedení skladové evidence? Jaký je postup, jak se provádí, jestli je na to nějaký formulář....
Prodávám zboží a také provádím práce. Pokud použiji cokoliv k pracem, za které fakturuji, pak se jedná o materiál a musím přiřadit k zakázce, pokud něco nakoupím za účelem prodeje, pak se jedná o zboží a k tomu je nutné vést skladovou evidenci, je to tak? Jde mi o to, co bude chtít při případné kontrole doložit FÚ. Do této doby jsem provedl na konci roku kontrolu na skladě, zapsal zboží a to jsme zaúčtovali na 132 (vedu účetnictví a sklady zp.B), chtěl bych to mít v pořádku a mít založené vše tak, aby kontroloři neměli námitky.
Děkuji za rady.