Prohlášení poplatníka 2015

• (neregistrovaný)

11. 2. 2015 9:09

do prohlášení v oddíle II. písmeno c) vyplňuje se manželka, když všechny děti uplatňuje manžel?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 2. 2015 10:02

M. (neregistrovaný)

Re: prohlášení poplatníka 2015
      Vyplňuje, potřebujete od jejího zaměstnavatele potvrzení, že ona neuplatňuje, jak by jste jinak věděla co požadovat.

• 11. 2. 2015 10:07

.. (neregistrovaný)

Nevyplnuje, podívejte se na stránky finanční správy, je k tomu z 22.1. Informace ' daňové zvýhodnění u zaměstnavatele'

• 11. 2. 2015 10:12

M. (neregistrovaný)

Mě na Fú sdělili, že se vyplňuje, že je to tam špatně napsané, ale že to je potřeba vyplnit, dle toho požadujete potvrzení. Tak si to jdu pročíst, jestli nešířím mylné info.

• 11. 2. 2015 10:53

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Na sdělení pracovnic FÚ moc nedám, vymění se pracovník a hned jiný názor na věc.

Zpracovala jsem kvůli tomu pro zaměstnance svých klientů přílohu k Prohlášení, kde zaměstnanec vyplní, že
      "Prohlašuji, že v rámci téže společně hospodařící domácnosti neuplatňuje daňové zvýhodnění na mnou vyživované děti podle § 35c odst. 6 zákona žádná jiná osoba.
      Údaje o partnerce, žíjící se mnou ve společné domácnosti: ...."

Ale mám u svých klientů poměrně málo zaměstnanců, kteří to tak mají a mám možnost jim to vysvětlit s tím, že je to zcela nepovinná (vlastně jen interní firemní) příloha a že nejsou povinni ji vyplnit a tyto informace zaměstnavateli poskytnout.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).