Re: OT: Dva pracovní poměry - co s tím?
Já to takto měla taky několik let, pak jsem je ale zlomila na dohodu o pracovní činnosti a obojí se mi započítávalo do důchodu. Ale u Vás si už zvykli na to, že to děláte de facto zadarmo. Měla byste na ně víc tlačit, vím ale že je to v dnešní době hodně těžké. Nebo ať vám zvednou plat v s.r.o. Přeji Vám pevné nervy.
Já mám právě plat za celkovou práci - v s.r.o. i ve FO. Kdyby mi to měli dát na DPP, tak by mi asi plat u s.r.o. snížili a dali by mi ten rozdíl do té dohody, si myslím. A taky si myslím, že se toho dost lekli, jak jsem to řekla, proto to nikdo neřeší.
Já si myslím,že rozhodně nejste sama - takto to funguje u hodně společností. Také mám 2 s.r.o., FO majitele, FO manželky (také podnikající), teď mi přibyl i syn podnikající... Vše za jedny peníze.
Já takto funguji pro 4 firmy - podepisují zástupci firem. Při jednání s FÚ je taky zástupce firmy a já jen jako účetní, nikdy nevadilo, že nejsem přímo zaměstnanec firmy. Když se něco vyřizuje jen po telefonu apod. (dnes zrovna šetření k DPH), tak taky nezkoumají, jestli jsem zaměstnanec. Kdyby z toho vzešlo zahájení kontroly, tak by podepisoval zástupce firmy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 2. 2015 9:17
Dobrý den,
jsem zaměstnaná u spol. s r.o. jako referentka administrativy, dělám i účetnictví. Jednatel má ale ještě jednu firmu, fyzickou osobu, u které jsem byla zaměstnaná dříve. V roce 2008 ale všichni zaměstnanci přešli na to s.r.o. a FO utlumila činnost, stále ale funguje a já pro ni dělám účetnictví - jenže tam nejsem zaměstnaná, nemám s FO pracovní smlouvu a vůbec nevím, co s tím mám dělat, protože např. komunikuji s finančním úřadem, podepisuji doklady atd. Říkala jsem toto jednateli, ale nic s tím nedělá, neřeší, jen mi řekli, že se na to někde přeptají. Takto to dělám už od toho roku 2008.