Oznámení o plnění pov.podílu-invalidita?

• 11. 2. 2015 12:33

Dobrý den,
    máme dva zaměstnance s invaliditou 1. a 2. stupně. Nevěděla jsem to, papíry z OSSZ mi donesli až teď pro roční zúčtování. Invalidita trvala celý rok 2014. Započítává se tato invalidita jako plnění povinného podílu? Můžu jejich přepočtený počet zmc uvést v oddíle D v řádku 1?
    Předem moc děkuji za Vaši odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 2. 2015 12:41

iva. (neregistrovaný)

Re: Oznámení o plnění pov.podílu-invalid
      Ano můžete.
      Otázka z opačného konce - jak je možné, že zaměstnavatel neví o invaliditě zaměstnanců - jak probíhají lékařské prohlídky?

• 11. 2. 2015 12:46

JanaN

Re: Oznámení o plnění pov.podílu-invalid
      Lékařské prohlídky probíhají u našeho smluvního lékaře. Výpis z karty od obvodního lékaře nevidím a z potvrzení od lékaře, který může provádět tyto prohlídky je pouze výsledek, zda je či není schopen práce, nedělají na noční, takže ani zdr. prohlídka není tak častá. Zároveň jsem mzdy přebrala od 1/2014 a předešlá mzdová účetní tuto informaci nepředala a ani ji nezohlednila při zúčtování v minulých letech. Teď při podepisování prohlášení se každého ZMC ptám na vše a tak se na to přišlo. Oznámení pro ÚP zpracovávám teď, tak se ptám. Bohužel pokud nemáte informace k dispozici, tak s tím nic nenaděláte.... Takže asi tak.
      Děkuji za Vaši odpověď.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).