Re: nedoložení ukončení nemoci
Zaplacenou náhradu mzdy, i když jste neměli lístek na peníze? Nebo jenom vykázanou nemoc ve dnech a nulovou mzdu?
Náhradu mzdy ano za 3-14. den, na to přeci nemusí mít žádost o nemocenskou ne? Stačí jen díl č. III. tu nám dodal.
Ve mzdě za prosinec má tedy náhradu do 4.12.2014 a poté už jen nepřitomnost pro pracovní neschopnost s nulovou částkou. Vyplatili jsme mu tedy za prosinec 875,--
"Platná právní úprava (§ 61 písm. j/ zák. č. 187/2006 Sb.) stanoví, že ošetřující lékař je pro účely výplaty nemocenského nebo poskytování náhrady mzdy,....... povinen potvrdit pojištěnci na předepsaném tiskopise trvání dočasné pracovní neschopnosti, ....... Trvá-li dočasná pracovní neschopnost déle než 14 kalendářních dnů, je povinen pro účely náhrady mzdy potvrdit její trvání vždy ke 14. kalendářnímu dni ode dne jejího vzniku."
Ano, máte pravdu, že jsem měla mít potvrzení, že nemoc tvrá ke konci měsíce, zaměstnanec ale vůbec nekomunikoval. Musím tedy nějakým způsobem předělat mzdy za prosinec, a od doby ukončení DPN mu dávat neomluvenou absenci? Nic jiného mě nenapadá.
Ano, až do konce PP, samozřejmě, nezmiňuji se o tom, protože mzdy za leden ještě nemám uzavřené, takže leden problém nebude. V prosinci mám špatně to, že mám vedenou nemoc až do konce měsíce, když mu tam teď dám neomluvenou absenci, musím odvést ZP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 2. 2015 13:28
Dobrý den, pomohl by mi někdo s vyřešením této situace? Zaměstnanec donesl 21.11.2014 neschopenku. Od té doby nedoložil ani žádost o nemocenské a nekomunikuje. Dnes jsem volala na sociálku, co s ním a paní mi řekla, že nemoc má už od prosince ukončenou. Mzdy za prosinec již nemůžu opravit, poradí prosím někdo co s tím? Děkuji moc