Re: Daňové prohl- povinnost poslat zaměs
JJ moc díky, pošlu mu nový prázdný, fakt si nejsem jistá, že by ho vrátil. No a k letošku si vložím e-mail, kde žádal o zaslání potvrzení s tím, že si bude dělat sám daňové.
Ještě jednou moc děkuji a přeji hezký den.
Hanka
Jj on se dožadoval to podepsat na letošek. Já mu říkala, ať se staví, až bude moci, ale s ním je to těžké, chce to do 15.2 podepsat na letošek i když je bez příjmu a trvá na poslání domů. Což se mi moc nechce, jelikož si nejsem jistá, zda by mi to vrátil. Tak jsem pátrala, jestli je povinnost to posílat ale nějak se mi to nepodařilo najít.
V zákonu přímo tato povinnost posílat zaměstnanci není uvedena. Přesto - ani v zákoníku práce není uvedena povinnost posílat poštou nebo kurýrem zaměstnanci Potvrzení o zaměstnání a jak se k tomuto problému postavil soud - vzkázal "milý zaměstnavateli, pokud nepošleš, budeš pykat".
Pošlete Potvrzení o zaměstnání, pošlete nový (nevyplněný) formulář pro rok 2015.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 2. 2015 13:44
Dobrý den, moc prosím o radu. Máme zaměstnance, který je již půl roku nemocný. Nyní písemně požádal o zaslání potvrzení o zdanitelných příjme, že bude dělat daně sám a zároveň o zaslání k podpisu daňové prohlášení. Potvrzení mu bylo odesláno ale daňové ne. Bohužel si u něj nejsme jisti, že by nám originál vrátil. Příjmy nemá a asi ani mít nebude, vypadá to že odejde do důchodu. Chci se jen zeptat, zda je povinnost zaslat originál daňového prohlášení domů na adresu. či ho vyzvat, že až bude moci, ať se staví v sídle firmy. Moc všem děkuji za radu a pomoc.
Hanka