Re: valná hromada
tak to jsem tušil. V tom případě se nekoná VH, ale rozhoduje jediný společník v působnosti VH dle § 12 ZOK.
Vydáte tedy rozhodnutí 1 spol. dle tohoto §, ve kterém schválíte dle § 61 ZOK PS pro sebe i pro manžela, který je pouze zaměstnancem.Svou PS podepíšete jako jednatel i jako zaměstnanec a podpisy musí být ověřeny, pak je to v pořádku.Předpokládám, že smlouvu o výkonu funkce jednatele asi nemáte uzavřenu, takže z titulu této funkce nic nepobíráte.Je to tak?
Ano, pobírám jen mzdu na základě prac.smlouvy.
Takže dle tohoto paragrafu nebude zápis z valné hromady, ale bude to Rozhodnutí společníka dle §12 ZOK, které schvaluje PS a k tomu platební výměr./nemám mzdu v PS/
A toto vše musím udělat také u smlouvy z pronájmu, ze kterého mám příjem, že?
Mám tu však jeden rozdíl, náš právník říkal, že nemusí být nic ověřováno /mně by to ani zpětně nešlo/, ale můžu ít na to svědka. Přičemž náš daňový poradce, tvrdí, že aby tyto mzdy byly daňově uznatelné, tak že to musí být ověřeno.
Což jsou opačné názory. To by mě mohl opravdu vysvobodit jen ten svědek, který by mně to zpětně potvrdil.
>Ano, pobírám jen mzdu na základě prac.smlouvy.
>Takže dle tohoto paragrafu nebude zápis z valné
>hromady, ale bude to Rozhodnutí společníka dle §12 ZOK,
>které schvaluje PS
ANO
a k tomu platební výměr./nemám mzdu v
>PS/MZDOVÝ VÝMĚR, NE PLATEBNÍ
>A toto vše musím udělat také u smlouvy z pronájmu, ze
>kterého mám příjem, že?
PRONÁJEM ČEHO, MÁ TO SOUVISLOST S FIRMOU?
>Mám tu však jeden rozdíl, náš právník říkal, že nemusí
>být nic ověřováno /mně by to ani zpětně nešlo/, ale
>můžu ít na to svědka. Přičemž náš daňový poradce, tvrdí,
>že aby tyto mzdy byly daňově uznatelné, tak že to musí
>být ověřeno.
PODPISY NA PS MUSÍ BÝT V TOMTO PŘÍPADĚ OVĚŘENY-TOˇMŮJ NÁZOR A ZKUŠENOST.
>Což jsou opačné názory. To by mě mohl opravdu
>vysvobodit jen ten svědek, který by mně to zpětně potvrdil.
NECHÁPU, CO BY V TOMTO PŘÍPADĚ MĚL DĚLAT SVĚDEK,ALE TŘEBA SE MÍLÝM.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 2. 2015 16:27
Dobrý den, jsem zároveň majitel a jednatel s.r.o. Zde také jako zaměstnanec i můj manžel pobíráme mzdu, musí být tyto mzdy schváleny valnou hromadou aby byly daňově uznatelné podle nového zákona o obchodních korporacích? Děkuji