Re: Vydělám jen 1000,- a platím?!
Není lepší nic nedělat? Čím víc se snažíte, tím víc platíte. Ale je to bohužel tak. Přesto vám přeji pěkný den a nenechte se otrávit. Spravedlnost totiž neexistuje.
No já nevím, když jste zaměstnaná, tak za vás odvádí zaměstnavatel, vy dostáváte čisté peníze a ani kolikrát netušíte, kolik se vám ze mzdy strhlo..... Kdežto jako OSVČ to máte všechno na očích, příjem dostanete do ruky celý a sama z něj odvádíte...a když je to jednou za rok a neplatí se zálohy, tak to víc bolí....
Ale že by to bylo nespravedlivé, to se mi nezdá, naopak.
Je to pár korun, to mě neublíží. Jen mě to překvapilo. Když můj brácha podnikal, měl výdaje paušálem a vypočtená daň se mu vlezla do položky na poplatníka. U mě se ale poplatník odpočítává měsíčně, tak to potom už není kde brát asi.
Ale děkuji, vím teď že v Přiznání a přehledech nemám chybu.
Zuzka M.
Zuzka M.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 2. 2015 8:17
Dobrý den, jsem celý rok zaměstnaná, k tomu jsem si udělala živnost kvůli přivýdělku. Začala jsem až v červenci a rozdíl mezi příjmy a výdaji je pouhých 991,- Kč. Když jsem si vyplnila daňové přiznání a Přehledy pro pojišťovny, vychází mi, že FÚ mám odvést ještě 45,- Kč a Zdravotní pojišťovně 67,- Kč. Je to málo, ale nečekala jsem, že vůbec budu něco platit. Ze zaměstnání mám základ daně (vym.základ vč. pojištění) nevysoký 222 755,- a na zálohách na dani jsem zaplatila 8 670,-. Člověk má tak málo a stejně musí ještě cosi platit :-(
Je to tedy tak? Děkuji za reakce.
Zuzka M.