Re: Délka pracovní doby
No to mi nevysvětlil, jen to opakoval.
Vůbec to nechápu? Copak to může být výhodné pro něj? Přijde mi to divné.
Práci potřebuji, ale nechci se pak divit, když teď podepíšu 6 h denně.
Přece i min. mzda musí být dodržena i u kratších poměrů, Ne? Vím, že i u DPP dřve musela byt dodržena? Nebo je něco jinak?
Na důchod se počítají pojištěné dny a vyměřovací základ pro SP. Jestli si částku vyděláte za hodinu nebo za celý den je jedno.
Budete mít placené náhrady mzdy za méně hodin, ale pokud bude vyšší hodinový průměr, tak vám to vadit nebude.
Jak na tom finančně vyděláte, jsem nepochopila, to vám musí objasnit zaměstnavatel. Snad, že budete mít čas ještě na jiné zaměstnání.
Děkuji p. Líbo, takže je to jedno.. Při pátrání na netu, jsem našel nějaký přepočet mzdy na kratší úvazek. Tak je to asi výhodné pro něj :-))
No, možná to tak myslel, protože ta mzda je tak ještě na jednu práci. A více času se pak hodí.
Docela jsem byl překvapen,když jsem se poptával v okolí, kolik lidí dělá na různou kratší dobu. A nemyslím různé závody s několika směnným provozem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 2. 2015 9:13
Dobrý den, má na něco vliv i do budoucna (důchod, nemoc, ..) délka pracovní doby? Prostě, když není 40h/týden, ale kratší? Projeví se to někde, uvádí se to někde?
Nebo je to úplně jedno kolik hodin pracuji bez vlivu na cokoliv.
Nový zaměstnavatel po mě chce kratší pracovní dobu, že na tom prý finančně vydělám??? Ale nevím jak?
Moc prosím vysvětlí mi to někdo? Nevím, co teď :-(
Děkuji za reakci