Re: Silniční daň a soukromé vozidlo
Dobrý den,
přidám se k Vaší otázce. Začala jsem také účtovat fotbalový klub a řeším stejný problém, ale s dopravou trenérů, kteří se na zápasy dopravují svým vozidlem. Co jsem zjistila, tak cestovní náhrady se můžou vyplácet jen v případě, že jsou hráči, trenéři u klubu zaměstnaní. Tzn. buď na DPP nebo jinak. Pokud se jim náhrady vyplácí bez pracovního vztahu, musí si je zdanit ve svém daňovém přiznání oni. Ohledně silničky, tak tam teď také tápu. V zákoně je napsáno, že "neziskovka" se hlásit k SD nemusí, pokud nemá příjmy podléhající dani. My máme příjmy z reklamy a nájmu, které jsou předmětem daně (i když výsledná daň je 0,-), takže pokud to chápu správně, klub by se měl registrovat a silničku platit...Děkuji i já
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 2. 2015 12:52
Dobrý den, občanské sdružení fotbalový klub přechází od roku 2015 na podvojné účetnictví. Nevlastní žádné vozidlo a tudíš se hráči přesunují na zápasy soukromými vozidly, za které jim klub vyplácí cesťáky. Chtěla bych se zeptat, jak to bude se silniční daní a zda je vyplácení takhle cesťáků správně. Děkuji