Neschopenk

• (neregistrovaný)

13. 2. 2015 1:48

Prosím o rady,je možné abych při neschopence na kterou jsem nastoupila v ochranné době dál podnikala?Nebo musím všechno přestat dělat a přerušit živnost,ikdyž mám denně vycházky od 13-19 hod, ráda bych si na pár hodin chodila prodávat do svého obchudku,ale nevím jestli to není nezákonné.

Děkuji předem moc za rady a názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 2. 2015 8:16

Líba (neregistrovaný)

Re: Neschopenk
      § 16
      "Pojištěnec nemá nárok na výplatu nemocenského,..... za dobu, po kterou
      a) vykonává v pojištěné činnosti, ze které tyto dávky náleží, práci nebo osobně vykonává samostatnou výdělečnou činnost...."

Vy jste na neschopence po skončení zaměstnání a jako OSVČ nemocensky pojištěná nejste? V tom případě záleží jen na charakteru nemoci, jestli vám lékař tento způsob léčby doporučí.

• 13. 2. 2015 9:30

Qwer (neregistrovaný)

Děkuji, ano šla jsem na neschopenku v ochranné lhůtě a charakter nemoci jsou občasné záchvaty migrény se kterými se léčim s dále vrozená vada kyčle. Avšak pokud zrovna migrénu nemám mohla bych normálně pracovat a chtěla bych být i mezi lidmi. Jako OSVČ jsem byla během zaměstnání a před skončením zaměstnání jsem si otevřela malý obchůdek. Lékař mi nedokázal odpovědět , jen mi nastavil vycházky na 7hodin denně ať chodím ven a na procházky.

• 13. 2. 2015 9:59

all (neregistrovaný)

Nedokážu si představit jak se migrenou zrovna trefíte mimo vycházky. Trpím na migreny 20 let, ale dlouhodobou neschopností se stejně nic nevyřeší. Když mám migrenu, beru si dovolenou a po odeznění normálně chodím do práce. Tímto stylem bych mohla být v neschopnosti neustále, protože častost záchvatů stejně nikdy neodhadnete.

• 13. 2. 2015 11:46

qwer (neregistrovaný)

To máte pravdu,kolikrát se stane že je mám i týden v kuse a jsem schopna jen ležet ,ale jsou dny kdy mi je fajn a proto bych ráda aspoň na pár hodin chodila prodávat do obchodku,jen potřebuju vědět zda to není nezákonné.Pokud by bylo,ukončila bych neschopenku.

• 19. 2. 2015 1:01

qwer (neregistrovaný)

Ještě se Vás chci zeptat,co vám nejvíc pomáhá když víte že má migréna přijít?A co když už přijde?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).