Re: Zrušení ŽP po 60 letech věku
http://www.danarionline.cz/archiv/dokument/doc-d31999v39200-zruseni-zivotniho-pojisteni/
Re: Zrušení ŽP po 60 letech věku
Děkuji za odkaz. Odpověď jsem pročetla a začalo ve mně hlodat, zda nebude porušena ta podmínka ohledně částky pro případ dožití. Zam. platil místo původních 12 let pouze 9 let. Ve smlouvě má ale sjednanou pouze částku pro případ smrti. Kde zjistím částku pro případ dožití?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 2. 2015 10:38
Dobrý den, řeším tento problém: dnes jsem se náhodou dozvěděla, že zaměstnanec na začátku roku 2014 zrušil své ŽP. Hned jsem ho samozřejmě upozornila na povinnost dodanění (a má toho dost, každý rok si snižoval základ o cca 10.000,-, a to od roku 2005). Problém je v tom, že smlouva byla sice uzavřena do září 2017, ale v době, kdy ji rušil, mu bylo již 60 let. Porušil tím podmínky uvedené v §15, odst. 6 ZDP nebo ne? Má opravdu povinnost dodanit uplatněné odpočty?
Děkuji předem za odpovědi.