Exekuce

• (neregistrovaný)

16. 2. 2015 8:55

Dobrý den, obdrželi jsme 3 exekuční příkazy na zaměstnance.
    Začala jsem srážet v pořadí v jakém jsme obdrželi. Jelikož srážky ze mzdy stačily pouze na první dva příkazy, třetímu věřiteli jsme toto oznámili.
    Nyní jsme obdrželi nabytí právní moci na exekuční příkaz, který přišel jako poslední tedy třetí. Jak postupovat? Komu poslat již sražené částky?
    Díky za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 2. 2015 8:56

mirka..p (neregistrovaný)

Re: exekuce
      Nikomu, stále platí pořadí, v jakém byly exekuce doručeny prvnímu plátci mzdy. Pořád deponujete a čekáte, až nabydou právní moci ty první dvě exekuce.

• 16. 2. 2015 8:56

jasná. (neregistrovaný)

Nejlepší bude, když napíšete, zda se jedná o přednostní nebo nepřednostní pohledávky a kdy byly doručeny prvnímu plátci.

• 16. 2. 2015 9:18

a.kinom (neregistrovaný)

První plátce jsem já.
      1. ex je Zdravotní pojišťovna došla 24.11.2014-přednostní
      2. ex je GE Money Bank došla 28.11.2014
      3. ex je CitiBankdošla 2.12.2014
      Srážím 1 a 2, jen jsem teď nevěděla jestli nemá přednost ta která nabyla právní moci. Zdravotní pojišťovna by, ale měla přednost i kdyby došla jako poslední, je to tak správně?

• 16. 2. 2015 9:35

Řídíte se pořadím doručení, přednostní exekuce má "přednostů ve 2/3, v 1/3 srážené částky srážíte podle pořadí....

První třetina (zbytku čisté mzdy) je určena pro vydobytí nepřednostních pohledávek oprávněných osob (a přednostních pohledávek, pokud k jejich úhradě nepostačuje druhá třetina). Druhá třetina slouží pouze k vydobytí přednostních pohledávek, a pokud takové nejsou, vyplatí se povinnému. Třetí třetina se vždy vyplatí povinnému. Pokud druhá třetina nestačí k uspokojení přednostních pohledávek,[2] převádí se část přednostních pohledávek do třetiny první.

• 16. 2. 2015 9:56

jasná. (neregistrovaný)

Cituji vás : Jelikož srážky ze mzdy stačily pouze na první dva příkazy, třetímu věřiteli jsme toto oznámili. Takže srážíte na první dvě exekuce, ale to není správně. Vy z 1. i 2. třetiny musíte srážet na přednostní pohledávku, zatím deponujete, protože nemáte nabytí právní moci. Na nepřednostní pohledávky začnete srážet až bude dosráženo na přednostní pohledávku.

• 16. 2. 2015 10:06

Kara (neregistrovaný)

Přesně tak, nejprve všechno musíte srážet ve prospěch té exekuce, která přišla jako 1., tzn. ve prospěch VZP. A protože toto je exekuce přednostní, měly pro ni být srážené obě dvě třetiny (plus případně částka, zabavitelná bez omezení). A protože ještě nemáte k ní nabytí právní moci, tak se všechny peníze zatím deponují. Až přijde nabytí právní moci k ní, tak deponované peníze odešlete. Ostatní 2 exekuce čekají. Teprve po dosrážení dluhu k VZP se začne srážet dluh u 2. exekuce, která už je ale nepřednostní, takže v její prospěch půjde jen 1 třetina (plus případně částka zabavitelná bez omezení). A opět budete deponovat, dokud nepřijde nabytí právní moci. A až bude dosrážený dluh u této 2. exekuce, začnete srážet pro 3. exekuci (také nepřednostní), ke které už nabytí právní moci máte, takže ty srážky pak už budete rovnou odesílat, nebudete je deponovat.

• 16. 2. 2015 10:23

Omlouvám se, já jsem si špatně přečetla datumy doručení...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).