Re: Pořadové číslo DD
Pokud se jedná o podnikatele, který není plátce DPH, neuplatňuje skutečné výdaje nebo nevede účetnictví, tak jsou pro něj povinnosti ohledě dokladů stanoveny v živnostenském zákonu.
Nikde tam nic o pořadové číslo nevidím.
§ 31 / 14
Podnikatel je povinen vydat na žádost zákazníka doklady o prodeji zboží a o poskytnutí služby. Na dokladu musí být uvedeno označení podnikatele obchodní firmou, popřípadě názvem nebo jménem a příjmením, a identifikačním číslem osoby, bylo-li přiděleno, datum prodeje zboží nebo poskytnutí služby, druh zboží nebo služby a cena, pokud zvláštní právní předpis nestanoví jinak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 2. 2015 22:33
Dobrý večer,prosím o konzultaci.Mám v ruce paragon -zjednodušený DD,ale ona účtenka nemá žádnou číselnou řadu.Dodavatel není plátce DPH.Účetní doklad podle zákona oDPH musí mít číslo.Jak je to u prosím u neplátců?Je to paragon pouze na 117 kč.Ale i tak by mne zajímalo zda si ho mám dát do DE nebo ne.Jinak má všechny náležitosti.Děkuji.