Vypořádací koeficient DPH prosím nutné

• (neregistrovaný)

19. 2. 2015 10:28

Dobrý den, jsme pension a část nebytových prostor pronajímáme. Tento pronájem fakturujeme jako osvobozené od DPH. Do teď vycházel vždy koeficient 100 %, takže nedocházelo ke krácení odpočtu. Jenže za 4.Q2014 už vyšel vypořádací koeficient 91 %, tudíž jsem upravila nárok za energii. Budu upravovat zpětně nárok za energii za celý rok? Dnes mi volala paní z FÚ, s tím, že mám špatně přiznání, protože jsem upravila nárok do ř. 53 za 4.Q + zpětně za celý rok. Bohužel jsem v předchozích přiznání nepředpokládala, že dojde ke krácení. Lze to někde uvést v tom 4.Q??

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 2. 2015 11:41

Jana N. (neregistrovaný)

Re: Vypořádací koeficient DPH prosím nut
      všechna přijatá plnění za rok 2014 vztahující se k osvobozeným nájmům měly být v kolonce krácený odpočet,
      nevím zda jste u energií dělali u sebe odpočet a na nájemce odvod s daní.
      pak při koeficientu 0,91 za 4Q pokrátíte touto výší plnění v kolonce krácený odpočet a dáte do ř. 52

• 19. 2. 2015 12:35

Máťa (neregistrovaný)

Re: Vypořádací koeficient DPH prosím nut
      To jsem neudělala ve 3.Q, protože zálohový koeficient byll 100 %Tak jestli tomu rozumím, tak bych měla ve 4.Q měla v nároku na odpočet uvést i energii za 3.Q, která se týká osvobozeného plnění a dát celou částku DPH do sloupce krácený odpočet. Nebo do ř. 52 mám dát rovnou součet kráceného odpočtu ze 4.Q a přičíst k tomu krácený nárok, který se týká předešlých období? Plavu v tom, prosím o radu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).