Přihláška zaměstnance na sociálku

• (neregistrovaný)

19. 2. 2015 10:41

Dobrý den,
    prosím o radu. Poprvé přihlašuji FO jako zaměstnavatele - na FÚ a VZP bez problému, zatím. Sociálka problém. Jelikož není ještě přidělen VS zaměstnavatele, tak nejde ze stránek vytisknou přihláška zaměstnance ani poslat datovkou přímo z jich stránek. Oba formuláře chtějí najednou, takže nemůžu počkat na přidělení VS. Tak jsem si převedla přihlášku zaměstnance v Money v kodu xml poslala datovkou na 5ffu6xk a vrátilo se mi to s textem
    Vážená paní, vážený pane,
    Česká správa sociálního zabezpečení obdržela dne 18. 02. 2015 prostřednictvím datové schránky Vaše podání (věc "Oznámení o nástupu do zaměstnání"). V této souvislosti bychom Vás chtěli upozornit na skutečnost, že z obsahu Vašeho podání Oznámení o nástupu do zaměstnání.xml vyplývá, že k jeho zpracování není Česká správa sociálního zabezpečení věcně příslušná.

Co jsem kde udělala špatně, datovka je přece správně nebo ne?
    Nikdy jsem zaměstnance nezpracovávala a říkala jsem si, že se to při jednom postupně naučím, ale začínám mít pocit, že fakt na tohle nemám.

Na sociálku se nemůžu dovolat a už to chci mít konečně vyřešené.
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 2. 2015 10:53

Lenka28 (neregistrovaný)

Re: Přihláška zaměstnance na sociálku
      A vy ještě nemáte VS? Pokud ne, musíte se nejdříve zaregistrovat.

• 19. 2. 2015 11:16

Simona. (neregistrovaný)

Formulář na registraci jsem tam posílala hned a na to byl telefonát, že chtějí hned i přihlášku zaměstnance. Takže přihláška tam je už deset dní a dle vyjádření paní na sociálce musí mít hned i tu přihlášku zaměstnance, protože jim jinak někdo vynadá, že jim to nesedí. Tak jsme se domluvili, že až dostanu hesla do datovky, tak to pošlu tou, protože samozřejmě bez VS to nešlo vytisknou, že. A dnes volala jiná paní, že tam mají tu registraci zaměstnavatele a stále jim chybí přihláška zaměstnance a že jí k tomu potřebujou... No, ale na datovku mi přišlo právě tohle a už fakt nevím. Kdyby vzali tu registraci co tam dávno mají, tak jsem ten VS už mohla mít dávno doma...

• 19. 2. 2015 11:20

Lenka28 (neregistrovaný)

Musíte tam zavolat a říci, že stále nemáte VS, tak nemůžete poslat přihlášku zaměstnance. Bez toho to opravdu nepůjde.

• 19. 2. 2015 11:30

Simona. (neregistrovaný)

To jsem se marně snažila vysvětlit paní už napoprvé, že to podle mně nejde a že potřebuji nejdříve VS a na to mi tvrdila, že datovkou to půjde. Věřila jsem jí a proto jsem předpokládala, že dělám něco špatně já. Děkuji za ochotu a zkusím se s paní domluvit znovu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).