Re: krácení nemocenské
No já zase četla v abecedě mzd.účetní cituji. Zaměstnavatel zpravidla okamžitě ruší PP z důvodu zvlášť hrubého porušení povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k zaměstnancem vykonávané práci neboli"pracovní kázně". Zákon mu výslovně zakazuje okamžitě zrušit zaměstnanci PP z důvodu porušení jiné povinnosti uvedené v §301a ZP(tj. režimu při pracovní neschopnosti).
Re: krácení nemocenské
Máte pravdu, že by mně měl dát spíš jen kdyžtak výpověĎ s dvouměsíční výpovědní lhůtou dle §52 h), ale on si k tomu vymyslel ještě nějaké další věci, já to tedy stejně dala právníkovi, ale jak říkám nezaplatil mi ani náhrady za nemoc. Kvůli 4 tis. mi dělá takovéhle nerváky.Děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 2. 2015 9:00
Dobrý den, zaměstnavatel si vymyslel, že mi dělal kontrolu o nemocenské a že jsem prý nebyla doma. Já doma byla. Udělal to tak, aby mi nemusel platit nemocenskou a hned ukončil prac. poměr jako Okamžité zrušení prac. poměru. Tu kontrolu udělal jako 4 pracovní den, z čehož je už patrné, že toto je účelové, aby nemusel nic platit, protože první 3 pracovní dny se neplatí nic. Ptám se, dá se toto takto krátit o 100%? Na internetu jsem četla, že když dělá kontrolu OSSZ, tak že se nemocenská odnímá až na 100 dnů. Může toto i zaměstnavatel? A kde je toto v zákoně napsáno? Budu se o toto stejně soudit, ale ráda bych věděla, jestli i při tomto podvodu takto zaměsnavatel postupoval správně? Děkuji všem za rady.