ID 3.stupně

• (neregistrovaný)

23. 2. 2015 8:45

Dobrý den, prosím o radu. Máme zaměstnaného zam-ce s ID 3.stupně na poloviční úvazek na pracovní smlouvu, má měsíční mzdu. Od února bychom ho chtěli dát na hodinovou mzdu. Chci se zeptat jak to bude se soc. a zdrav. pojištěním, když třeba v některém měsíci nebude pracovat vůbec. Nejlepší by byla DoPP jenže potřebujeme ho kvůli plnění povinného podílu.
    Děkuji za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 2. 2015 8:49

iva. (neregistrovaný)

Re: ID 3.stupně
      Jak "nebude pracovat vůbec"? Co si pod tím mám představit? Že přijde jenom když ho budete potřebovat?
      Pokud má pracovní smlouvu na pracovní poměr, pak mu musíte přidělovat práci ve výši úvazku, který má ve smlouvě.

• 23. 2. 2015 9:30

Silva (neregistrovaný)

No on sice má poloviční úvazek sjednaný, ale jsou měsíce kdy není potřeba vůbec a měsíce, kdy je třeba, aby tam byl déle, proto chceme přejít na hodinovou sazbu.

• 23. 2. 2015 10:16

iva. (neregistrovaný)

Ale takto nemůže pracovat, má-li pracovní smlouvu na pracovní poměr. On má sjednaný úvazek a Vy mu na tu dobu musíte přidělovat práci. Je zcela jedno, zda ho budete platit hodinově nebo měsíčně. nebo jste to dělali tak, že měsíční mzdu dostal i když třeba měsíc nebyl v práci?
      Už jste to dělali v minulosti? Jak to prošlo kontrolou OSSZ? Já jsem přebrala mzdy po jedné firmě, kde to takto praktikovali a když to OSSZ při kontrole zjistila, chtěli doplatit pojistné.
      Ta firma nazývala tyto zaměstnance "důchodci na zavolání". Ale právě na takové "zavolání" jsou určeny DPP a DPČ. V pracovním poměru takto postupovat nelze.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).