Oprava srážkové na záloh. - vyúčtování?

• 23. 2. 2015 13:49

Dobrý den,
    prosím o radu. Zaměstnanec měl dpp v lednu 2014 a podepsal prohlášení, já jsem mu slevu bohužel neuplatnila a srazila srážkovou daň. Následně jsem udělala přepočet a opravy. Zálohová mu vyšla se slevou 0 a srážkovou jsem si ponížila další měsíc. Ale nyní nevím, do kterého sloupce ve Vyúčtování tuto opravu uvést. Můžete mi prosím poradit?
    Děkuji mockrát.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 2. 2015 6:52

ij (neregistrovaný)

Re: Oprava srážkové na záloh. - vyúčtová
      Do sl. 1 v lednu dáte kolik mělo být opravdu sraženo(včetně toho, co jste omylem dala na srážk.daň.),ve sl.2 necháte původní srážku. V dalším měsíci srovnáte dle skutečnosti.Při opravách nezapomeňte na přílohy k vyúčtováním.

• 24. 2. 2015 11:49

v

Prosím, můžu se ještě zeptat, já jsem totiž zjistila, že jsem si tu srážkovou ponížila o víc než jsem měla, protože jsem to ponížila ještě o jednoho brigádníka. Takže jsem v lednu srazila moc, v únoru jsem ponížila a měla 0, protože vypočtená byla malá a v březnu ponížila o zbytek a o něco navíc než jsem měla. Takže teď právě nevím, jak to do té přílohy ke srážkové dani uvést.
      Moc děkuji.

• 24. 2. 2015 13:32

ij (neregistrovaný)

Uvedete pouze rozdíly dle skutečnosti. Např. leden daň 100 neměla být oprava únor -100

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).