Re: podnikání na rodičovské dovolené
Zaměstnavatel mi už místo nedrží - resp. firma již neexistuje - rodičovský příspěvek jsem si rozložila na 4 roky v čerpání peněz, synovi budou v září 3 roky a vzali by ho do školky. Přemýšlím o otevření malého obchůdku a říkám si, že pokud bych mohla začít podnikat při pobýrání rodičovského příspěvku bylo by pro mne jednodušší " rozjetí " podnikání kdybych nemusela rok platit soc. a zdravotní pojištění :-)
Nemůžete být na 4 roky na rodičovské dovolené, když ta je maximálně do 3 let věku dítěte. Den po 3. narozeninách dítěte jste povinna nastoupit do práce.
Ale ja mam rozvrzene cerpani rodicovskeho prispevku na 4 roky a mohu byt s ditetem 4 roky doma, slysela jsem ze ve 3 letech muze jit dite na cely den do skolky a rodic pri cerpani rodicovskeho prispevku si muze privydelat. Proto jsem se ptala jak je to pak s platbou soc. a zdravotniho.....ted teda nevim... :-)
sociální pojištění
http://www.cssz.cz/cz/pojisteni-osvc/druhy-svc/
Stát za Vás sociální pojištění neplatí
zdravotní pojištění
http://vzp.cz/otazky-a-odpovedi/pojistne-na-zdravotni-pojisteni/365/osvc-na-ppm
Musíte být na ZP správně nahlášena jako "Příjemci rodičovského příspěvku podle zákona č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře"
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 2. 2015 14:29
Jsem na rodičovské dovolené na 4 roky - mohu dát syna ve 3 letech do školky a začít podnikat? Pokud ano - bude mit syn ve skolce nejaké časové omezení nebo muže školku navštěvovat každý den na celou dobu? po dobu než mi skončí rodičovská dovolená za mě platí soc. a zdrav. poj. stat? Děkuji za odpoved.