Zkrácený úvazek

• (neregistrovaný)

23. 2. 2015 15:50

Dobrý den,
    po návratu z RD jsem zaměstnavatele požádala o zkrácenou pracovní dobu, a to na 30hodin týdně od 8hod. do 14hod. z důvodu péče o děti do 15let.
    Nejdříve mi přišlo zamítnutí žádosti, po opětovném zažádání a přetlumočení paragrafu 241 odst. 1 a 2 mi přišla odpověď od zaměstnavatele, že mi zkrácenou dobu umožní, a to na určité období od 13.3. do 31.5.2015. Je toto vůbec možné? Podotýkám, že mám smlouvu na dobu neurčitou, může mi zaměstnavatel změnit dodatkem (předpokládám, že bude chtít podepsat zkrácený úvazek) smlouvu na dobu určitou?
    Nevyjádřil se konkrétně, jak bude další spolupráce pokračovat od 1.6.2015, ale myslím, že mě opět nutí od 1.6.2015 buď nastoupit na plný úvazek anebo dát výpověď....
    Trochu se v tom ztrácím, co mohu dělat dále?
    Děkuji za radu, hezký den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 2. 2015 16:34

jasná. (neregistrovaný)

Re: Zkrácený úvazek
      Zaměstnavatel není povinen vaší žádosti o zkrácený úvazek vyhovět, pokud mu to provozní důvody nedovolují. Zřejmě se vám snaží vyjít vstříc, když vám alespoň na určitou dobu zkrácený úvazek chce schválit. A dál? Buď budete muset začít pracovat za podmínek, za jakých jste smlouvu při nástupu podepsala tj. práce na plný úvazek nebo budete muset PP ukončit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).