Re: HPP a DPP souběžně - POHODA
http://www.stormware.cz/Podpora/FAQ/pohoda/168/Jak-mam-zadat-pracovnika-ktery-ma-u-nasi-firmy-hlavni-pracovni-pomer-a-dohodu-o-provedeni-prace-DPP-aby-doslo-ke-spolecnemu-zdaneni-vsech-prijmu-jednou-sazbou-i-presto-ze-program-POHODA-soubeh-v/?id=1069
Dávala jsem odkaz, jak se to dělá v Pohodě, ano jsou 2 výplatní pásky, ale daní se dohromady.
viz zde: http://www.stormware.cz/Podpora/FAQ/pohoda/168/Jak-mam-zadat-pracovnika-ktery-ma-u-nasi-firmy-hlavni-pracovni-pomer-a-dohodu-o-provedeni-prace-DPP-aby-doslo-ke-spolecnemu-zdaneni-vsech-prijmu-jednou-sazbou-i-presto-ze-program-POHODA-soubeh-v/?id=1069
Děkuji začnu to tak dělat. Když se nad tím ale zamyslím, jak to mám v roce 2014, tak já zaplatila daň ale srážkovou, zaměstnanec si to sám zúčtuje v přiznání, tak v podstatě o co bych okradla stát?
pokud na to přijdou, budu mít na jedné dani nedoplatek a na druhé přeplatek, tak zažádám o převod částky z jedné na druhé.
Ještě tu mám případ kdy mám DPČ a DPP. tam se to dělá stejně?
neodvedu z toho i SP a ZP když to přidám do plnění?
Brala jsem to vždy jako dva pracovní poměry, které spolu nesouvisí a nenavazují na sebe, jeden je vykonávaný v době vola z druhého, máme krátký a dlouhý týden.
To převedou, ale do doby, než rozhodnou o převedení jedné daně na druhou, vyměří za dlužnou daň minimálně úrok z prodlení.
Je to jako kdybyste si řekla, že nemusíte opravit chybu na dani z příjmu PO v neprospěch poplatníka, protože máte stejně chybu na silniční dani ve prospěch poplatníka, a že se to když tak stejně vyrovná.
Myslíte si, že si správce daně zaměstnance nevšimne, že jsou k jeho DP 2014 přiložena dvě Potvrzení od stejného zaměstnavatele za stejné období, kdy na jednom je uvedeno, že podepsal Prohlášení daně a druhé Potvrzení je na srážkovou daň?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 2. 2015 16:18
Dobrý den,
potřebovala bych poradit se zavedením zaměstnance na HPP a DPP souběžně. účetní program Pohoda Děkuji