Re: Doměrek Fú - účet 595
Děkuji za odpověď. Nechápu proč mi to program neustále přičítá do ř. 41 výkazu zisků a ztrát jako HV před zdaněním. Podle podkladů k DPPO mám mít HV 342 853 a já ho ve výkazu ř. 41 mám 345 133, což je přesně ten rozdíl 2 280,- Kč. Ve výkazu na ř. 33 daň z příjmů za běžnou činnost - to se domnívám je správně. A v řádku 40 DPPO se mi tento doměrek objevil, protože je nastavený jako nákladový nedaňový a tím pádem ho mám i v příloze. Když ale ho změním na nákladový, tak je to podle mne blbost. Prosím o radu. Nemohu se hnout dál s DPPO :-(
Re: Doměrek Fú - účet 595
Do DPPO do ř.10 musí jít bez účtů 59 a do ř.40 účty 59. nepatří.
Neznám naprogramování a postup ve vašem sw, nejlépe se obrátit na váš helpdesk, hotline...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 2. 2015 13:34
Dobrý den, prosím o kontrolu S.r.o. mělo doměrek za DPPO r. 2011 ve výši 2 280,- Kč. Zaúčtovala jsem na 595 (nedaňový)/ 341. Tento doměrek se mi potom objevil v HV před zdaněním - řádek 41 ve Výkazu zisků a ztrát a v řádku 33 Daně z příjmů za běžnou činnost. V daňovém přiznání je tento doměrek uveden na řádku 40 a v příloze DPPO jako nedaňový výdaj. A do DPPO uvedenu tedy HV před zdaněním zvýšený o ten doměrek ? Potom totiž o tento doměrek je ale zaplaceno více na DPPO za rok 2014 ?!