Re: Sazba DPH u řenesené daň.povin.
Něco mi říká, že když někoho nepřesvědčí zákon, nepřesvědčí ho ani ministr financí osobně .... možná maminka:-)
Naprostá většina faktur s PDP, které dostávám k zaúčtování, pořád sazbu obsahuje (v roce 2012 to bylo určeno trochu nejasně, tak to tam naprogramovali a už to tak zůstalo).
Tam ji asi nenajdete, byla jsem tam a zrovna u 9.11.2011 maji informaci, ze se musí uvádět i sazba DPH
Z hlediska naprogramování následného samovyměření je jednodušší tam sazbu uvádět. Program si potom sáhne na základ daně, na sazbu a automaticky vytvoří interní doklad. Jinak by bylo nutné zadávat sazbu pokaždé ručně nebo ji mít někde před uživatelem skrytu ale vždy je to práce navíc. Osobně nechápu, proč to ze zákona zmizelo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 2. 2015 14:30
Dobrý den!
Chtěla jsem vystavit fakturu s PDP a neurčovat sazbu DPH, dle zák 29
odst3c2. program mi to však neumožňuje. Zeptala jsem se na to programátora. a on mi sdělil, že sazba je nutná:
"Jiný postup expedice s přenesenou daňovou povinností není správný.
Nejedná se o osvobození od daně, ale přenesení na odběratele, proto je sazba nezbytná."
Nejde mi o to, že bych sazbu musela doplnit, jde mi o to, že nepřipustí správnost, že se sazba nemusí udat.
Nevíte, kde bych našla kromě toho zákona, ještě podporu mého tvrzení?
Děkuji